Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 søndag 7. november 1999 kl 19.45 Offshore

Offshore (ttv)


NRK1 søndag 7. november kl 19.45
Offshore (88:91)

Hardt presset Martens

Etter at oljelekkasjen ble oppdaget på Huldra, føler Nina Martens seg presset til å finne den ansvarlige. Både medarbeidere og ikke minst pressen spekulerer i hva som egentlig skjedde, men svaret uteblir. Kan det ha vært en ny sabotasje rettet mot NorWestOil?
Nina har mistanke om at det var noe galt med rørene selskapet kjøpte av Hroar Torgersens agentur. Men etter den første sabotasjen på Huldra er hun samtidig redd for at miljøaktivistene kan sette i gang noe som virkelig er farlig for miljøet.
Nettopp slik Åge Knudsen ville, fikk Vidar Bjerke skylden etter den første aksjonen, noe som igjen førte til at han ble sendt hjem. Like etter ble mistanken rettet mot Knudsen selv, men ingen av de to var på plattformen da lekkasjen skjedde. Likevel er Nina usikker på Knudsen, og tror han kunne ha planlagt noe før han dro.
Hos familien Bjerke på land er stemningen mellom far og datter fortsatt anstrengt, og Frank vil ha Synne selv til å fortelle moren at hun ble tatt i en stjålet bil. Synne derimot synes moren Berit og broren Vidar har fått et litt for nært forhold, og møter moren med svært negativ innstilling.
Til tross for at Huldra har vært utsatt for to aksjoner, er Ståle overlykkelig og skryter uhemmet over at Line har sjekket han opp. Spørsmålet er bare om hun tar det like alvorlig som han. I forpleiningen er Mette og Åsa fortsatt i sving, men Mette er litt lei av arbeidsoppgavene og får en ide.

Om \"Offshore\"
NRK Dramas suksesserie om livet til menneskene på oljeplattformen Huldra er nå inne i sin sjuende sesong. \"Offshore\" er Norges mest populære langserie og har hatt opp mot en million seere hver uke. I august i år ble \"Offshore\" nok en gang tildelt Amanda-prisen for beste underholdningsdrama for fjernsyn. Serien ble kåret til fjorårets beste tv-serie av Programbladets lesere og til den mest populære dramaserien 1998 av Dagblad-leserne.
Opptakene til \"Offshore\" startet i mars 1996. Innen utgangen av 1998 hadde NRK Drama produsert i alt 91 halvtimes episoder, noe som er nok til at serien kan fortsette ut hele 1999.
I noen av rollene: Finn Schau, Mia Gundersen, Wenche Kvamme, Suzanne Paalgard, Frank Krog, Rut Tellefsen, Örjan Landström, Frank Iversen, Anne Krigsvoll, Håvard Bakke, Ove Chr. Owe og Martine Karlsen.
\"Offshore\" har egne sider på Internett: www.nrk.no/drama/offshore/
På sidene ligger konkurranser og informasjon om serien og skuespillerne. Man kan også laste ned vignetten og klipp fra sesongens episoder.

NRK1 søndag kl 19.45

Bilder (via Scanpix/Internett)
Nina Martens (Helga Mjeldheim) er presset etter at det er oppdaget en lekkasje på Huldra.

Egenprodusert dramaserie
Kontaktperson NRK Drama: Ingvil Giske, tlf 23 04 80 44
Manusforfatter ep. 88-91: Peder Udnæs
Prosjektleder: Bitte Monn- Iversen, tlf 23 04 91 64
Regi ep. 88-91: Christian Brym
Pressekontakt Fjernsynets informasjonsavdeling: Sabine Hammari, tlf 23 04 99 18