Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 tirsdag 12. august 2003 kl 23.20 Hvite tenner

Samad på ville veier

Samad Iqbal innleder et forhold til sine sønners lærerinne. (Foto: Channel 4)
Samad Iqbal innleder et forhold til sine sønners lærerinne. (Foto: Channel 4)
Samad Iqbal opplever konflikter både på jobben og hjemme. Til sin store fortvilelse arbeider han fortsatt på restauranten, kona vender seg bort fra ham og sønnene utvikler seg ikke som han skulle ønske.

Det er 1984 og Samad har ikke hatt sex med sin kone på veldig lenge. Dessuten har han problemer med å overbevise lærde muslimer om at Koranen i visse tilfeller bifaller masturbasjon.

Tvillingsønnene Millat og Magid gjør ham ytterligere deprimert. Millat blir mer og mer opprørsk, mens Magid fra nå av ønsker å bli kalt Mark Smith. Med alt dette så er det vel kanskje ikke så rart at Samad blir tiltrukket av sønnenes lærer, Poppy Burt-Jones?

I sin fortvilelse går han til sin venn, Archie Jones. Archie støtter imidlertid ikke Samad og mener det er galt av ham å ha et forhold til lærerinnen.

ZOm serien
Denne sprudlende serien forteller historien om tre familier som bor i Willesden, en bydel i London. Livene deres – både fortid og nåtid – veves sammen på en høyst fornøyelig måte over tre tiår i det moderne Storbritannia. I sentrum står det noe usannsynlige vennskapet mellom Archie Jones og Samad Iqbal.

Historien starter i 1974 med et gjensyn mellom krigskameratene Archie og Samad. Archie står ved et veiskille, og møtet med Samad bringer tilbake vonde minner fra krigen. Archie bestemmer seg derfor for å gjøre slutt på alt, men ikke engang sitt eget selvmord får han helt stell på… For den tidligere akademikeren Samad har det heller ikke gått helt som planlagt. han helt stell på… Deres felles skjebne fra krigen gjør at de er blitt uløselig knyttet til hverandre.

"Hvite tenner" er basert på den prisbelønte debutboken til Zadie Smith som nylig ble utgitt på norsk. Det dreier seg om identitet, tilhørighet, rase og religion – alt fortalt på en original og morsom måte, med en ekte smak av London.

Britisk dramaserie
Originaltittel: White Teeth
Produksjon: Company Pictures for Channel 4
Regi: Julian Jarrold
Manus: Simon Burke
I noen av rollene: Om Puri, Phil Davis, Naomi Harris, Archie Panjabi, Charlie Creed-Miles, Mona Hammond.
Pressekontakt: Sidsel Aarsnes Linden , 23 04 98 41/909 55 364