Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK2 onsdag 23. november 2011 kl 22.30 Dagens dokumentar: Å leve uten penger

Eksperiment som ble livsstil


Line Halvorsens nye film handler om tyske Heidemarie Schwermer (69) som i 14 år har valgt å leve uten penger.

Heidemarie bestemte seg en dag for å gjøre et eksperiment. Hun sa opp leiligheten sin, donerte vekk alle tingene sine og startet en helt ny tilværelse basert på å bytte tjenester.

"Å leve uten penger" er regissør Line Halvorsens nye internasjonale dokumentarfilm. Halvorsen står fra før av bak prisvinnerne "USA mot Al-Arian" og "Et steinkast unna".

En film om verdier
Eksperimentet som var ment å skulle vare i ett år, ble så langt til 14 år, og erfaringene hun har gjort seg har sterkt påvirket Heidemaries holdninger og livssyn. Hun lever et innholdsrikt og spennende liv som i stor grad handler om å tørre å leve nå, uten bekymring for framtiden.

Hedemarie har skrevet bok om sitt uvanlige liv. Hun deltar i en rekke TV-programmer, på seminarer og lignende, og hun er konstant på farten. Reaksjonene hun får på sin livsstil er mange og kontrastfylte. Mens noen blir sinte og kaller henne en snylter og parasitt, mener andre at hun går foran som et godt eksempel.

Sett av publikum verden over
"Å leve uten penger" er allerede vist i over 30 land - blant annet gjennom en rekke internasjonale filmfestivaler. Filmen er allerede vist på finsk, gresk og østerriksk TV, og i november vil også TV-publikum i Japan kunne se filmen.

Norsk dokumentarfilm
Produsert av Jan Dalchow og EiE Film i samarbeid med NRK
Regissør: Line Halvorsen
Pressekontakt: Aesha Ullah, mobil: 41 41 46 53, TV-seere kan henvende seg til Publikumsservice: info@nrk.no, tlf 815 65 900