Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 tirsdag 27. januar 2009 kl 22.30 Bokprogrammet: Ut og selge bøker

Hva skaper en litterær Pegasus?

Programleder Hans Olav Brenner tar oss med til bokmessa i Frankfurt i Bokprogrammet. (Foto: Ole Kaland, NRK)
Programleder Hans Olav Brenner tar oss med til bokmessa i Frankfurt i Bokprogrammet. (Foto: Ole Kaland, NRK)
Bokprogrammet tok turen til bokmessen i Frankfurt, bl.a. for å nøste opp i hvordan Per Pettersons "Ut og stjæle hester" har funnet veien ut i den store verden og blitt en internasjonal bok-suksess.

Per Pettersons roman "Ut og stjæle hester" er oversatt til mer enn 40 språk. Vi snakker med den britiske forlagslegenden Christopher MacLehose som jobbet sammen med Petterson om oversettelsen, og vi besøker standen til det lille amerikanske forlaget Graywolf som ble overveldet over suksessen med "Ut og stjæle hester".

Bok-handlere imellom
Bokprogrammet fulgte Eva Lie-Nielsen (Gyldendal) og Even Råkil (Aschehoug) i hektisk møtevirksomhet med utenlandske forleggere. Fikk de solgt så mange bøker som de ønsket?

Et møte med mannen som prøvde å få solgt et påkostet fluefiskerleksikon til et stort tysk forlag er rosinen i pølsa. Den ivrige norske forlegger hadde glemt en viktig del av hjemmeleksen: Det finnes svært få fluefiskere i Tyskland.

Bok-agent "Sjakalen"
Vi får også en titt bak fasaden på messen i Frankfurt. Hvordan gikk det med det svenske forlaget som mistet alle bøkene til utstillingen et eller annet sted mellom Malmø og Gøteborg?

Bokprogrammet kastet seg også med på uformell møtevirksomhet og mingling på Hotel Frankfurter Hof. Og møtte verdens mest beryktede agent, Andrew Wylie, som lyder tilnavnet "Sjakalen".

Egenprodusert litteraturserie fra NRK Kultur (2008)
Programleder: Hans Olav Brenner
Prosjektleder: Bjørn Hulleberg
Kontaktperson i Programinformasjon: Steinar Dahl, tlf. 23 04 74 57
TV-seere bes kontakte Publikumsservice, tlf. 815 65 900 info@nrk.no