Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK2 lørdag 7. august 2004 kl 21.00 Niern: Tuvalu

Et surrealistisk badeliv

En dag kommer en sjømann (Djoko Rossich) til badet, og Anton (Denis Lavant) forelsker seg i hans datter.
En dag kommer en sjømann (Djoko Rossich) til badet, og Anton (Denis Lavant) forelsker seg i hans datter.
"Tuvalu" er en uvanlig film, inspirert av stumfilmsjangeren og presentert i en teknikk som framstår som en myk utgave av svart/hvitt. Handlingen foregår i ingenmannsland, men filmen er tatt opp i et bad i Sofia. Det oser av fordums storhet, men nå er det forfallet som råder.

Badet drives av far og sønn, og deres eksistens trues av et annet familiemedlem som vil rive badet.

Denis Lavant, kjent fra "De elskende på Pont Neuf", spiller Anton, en ung mann som etter beste evne forsøker å holde liv i det gamle, ærverdige, men falleferdige badet. Ikke nok med det, han prøver også å overbevise sin blinde og tyranniske far om at badet er i skjønneste orden og fullt av badegjester. Han allierer seg med båndspiller, vaskekone og et par trofaste kunder som konsekvent betaler med knapper.

Likevel er ikke alt fryd og gammen. Badet trues av Antons kyniske og kapitalistiske bror, Gregor, som vil rive det for å gi plass til et kaldt og futuristisk boområde. Anton på sin side, har aldri vært utenfor badets vegger, og drømmer om å seile bort på det åpne hav.

Plutselig en dag kommer en gammel sjømann sammen med sin vakre datter Eva til badet. Anton faller pladask, men bak i kulissene truer Gregor med også å ødelegge kjærligheten.

Det skal vise seg at våre helter, Anton og Eva, ikke er så stakkarslige som Gregor tror, og begge drømmer de om å seile til paradiset – stillehavsøya Tuvalu.

Tysk spillefilm fra 1999
Originaltittel: "Tuvalu"
Regi: Veit Helmer
I rollene: Denis Lavant (Anton), Chulpan Hamatova (Eva), Terence Gillespie (Gregor), Philippe Clay (Karl)
Pressekontakt: Inger Larsen, tlf: 23 04 74 83