Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 mandag 14. mai 2012 kl 19.45 Barn for enhver pris

Hjelp til å få barn


Idag adopteres betydelig færre barn til Sverige enn på 1970-tallet da antallet var høyest. Programleder Pia Johansson besøker Sveriges største adopsjonsbyrå for å finne årsaken.

I kveldens program møter vi Camilla og Linus som har én biologisk sønn, men det har ikke lyktes dem å bli gravide igjen. For fire år siden startet de en adopsjonsprosess, og nå er tiden endelig kommet for å reise til Taiwan for å hente hjem barnet. Forhåpentligvis dukker det ikke opp hinder i siste liten.

Spente mødre
Enslige Matilda som i forrige episode ble inseminert i Danmark, har to lange uker i uvisshet foran seg før hun får vite om forsøket var vellykket eller ikke.

Miamaria anses som for gammel for prøverørsbefruktning i følge svensk lov. Hun har allerede seks barn, men ønsker seg ett til, og reiser til en fertilitetsklinikk i Lettland, Hun håper at hennes nedfryste embryo har klart opptiningen.

Gjester i Pias kjøkken:
Karin Nordlander, en livsterapeut med flere barnløse blant sine klienter.

Ingela Wikander, en jordmor som har fem barn og ett barnbarn.

Legen Claes Hultling som ble den første ryggmargsskadde pappaen i verden til et barn født med IVF (assistert befruktning). Han har i tillegg 25 års erfaring som forsker på barnløshet.

Om serien
I denne svenske dokumentarserien følger vi et antall personer som kjemper for å bli foreldre.

Vi møter blant andre et par hvor mannen er infertil, den single kvinnen som reiser til Danmark for inseminering og to menn som finner en surrogatmor i India.

Programleder en den svenske skuespilleren Pia Johansson. Hun er kjent fra flere filmer, tv-serier og teaterstykker. Som liten drømte hun om en stor familie, men det ble ikke sånn.

Svensk realityserie.
Produsert av SVT.
Programleder: Pia Johansson.
Originaltittel: Barn til varje pris.
Presseansvarlig: Aesha Ullah,mobil: 41 41 46 53, tlf: 23 04 93 75.
TV-seere kan henvende seg til: Publikumsservice, tlf 815 65 900