Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK3 onsdag 31. desember 2008 kl 19.30 Terjes sesongkort: Hemsedal

En utrolig plan

Terje Håkonsen tar turen til Hemsedal i kveldens program. (Foto: Frode Sandbech)
Terje Håkonsen tar turen til Hemsedal i kveldens program. (Foto: Frode Sandbech)
For et år siden fikk den norske snøbrettkjøreren Mads Jonsson en idé. Han ville bygge en unik utforløype i mountainbike-stil, med et surfepreg for snøbrett tvers gjennom den bratte skogen i Hemsedal.

Da Terje Håkonsen hører om planene, bestemmer han seg for å hjelpe den unge kjøreren med å realisere sin drøm. For Mads, Terje og resten av teamet blir opplevelsen en emosjonell berg- og dalbanetur.

Det er viser seg å være et svært vanskelig og utfordrende prosjekt de har satt i gang. Men de lykkes til slutt, og vi får se det fantastiske resultatet – i noen eventyrlige filmbilder.

Om serien
I denne dokumentarserien blir vi med når Terje Håkonsen og vennene hans besøker noen av de beste fjellene i verden, deltar i konkurranser og lever livet som profesjonelle snøbrettkjørere.

I seks episoder følger vi Terje og de talentfulle snøbrettkjørerne Nicolas Müller, Shaun White, Mads Jonsson og Kevin Pearce. Vi får et lite innblikk i hverdagen deres og en sjanse til å oppleve dramatikken, høre historiene fra innsiden og få med seg alle de viktige hendelsene fra fjorårets sesong.

Sentrale personer
Terje Håkonsen - Norges mest kjente snøbrettkjører og en stor inspirasjon for snøbrettkjørere verden over. Håkonsen dominerte fristilkjøring i 1990-årene, og vant verdensmesterskapet i halfpipe tre ganger på rad, i 1993, 1995 og 1997. Han har også vunnet fem europamesterskap i halfpipe og det åpne amerikanske mesterskapet i halfpipe tre ganger.

Shaun Roger White – kommer fra San Diego i California og blir ansett som dagens beste konkurransekjører. Han har blant annet vunnet åtte x-games medaljer og gull i halfpipe under OL 2006 i Torino.

Kevin Pearce – ung og lovende kjører fra North Lake Tahoe i California. Vant fjorårets Arctic Challenge.

Nicolas Müller – kommer fra Zürich. Har kjørt profesjonelt siden 2000. Kom på tredje plass i Snowboarder Magazines kåring av de beste kjørerne for sesongen 2006/2007.

Mads Johnson – profesjonell snøbrettkjører fra Oslo. Kjent for sine vågale og rekordhøye hopp.

Programmet er sendt tidligere.

Dokumentarserie i 6 deler
Produksjon: Friday Productions (2007)
Med: Terje Håkonsen, Nicolas Müller, Shaun White, Mads Jonsson, Kevin Pearce.
Pressekontakt: Katrine Andresen, 23 04 99 18 – 91 84 42 39
TV-seere bes kontakte Publikumsservice, tlf: 815 65 900
info@nrk.no