Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK2 fredag 6. februar 2004 kl 20.05 Fakta på lørdag: Wozene - min siste favoritt

Ett ansikt, to verdener

Norsk-etiopiske Hannah sammen med regissøren Ingvil Giske som har laget en dokumentar om Hannahs prøvelser i fødelandet Etiopia. (Foto: Paradox Produksjon AS)
Norsk-etiopiske Hannah sammen med regissøren Ingvil Giske som har laget en dokumentar om Hannahs prøvelser i fødelandet Etiopia. (Foto: Paradox Produksjon AS)
"Fakta på lørdag" byr på en rørende og morsom film om norsk-etiopiske Hannah som er oppvokst i Norge, og som reiser til Etiopia for å møte sin biologiske familie.

Hannah reiste til Etiopia første gang da hun var 20 år gammel, på leting etter sin biologiske familie, men uten å finne den. Derfor regnet hun med at familien var dødd ut.

Telefon fra Etiopia
Men en vakker dag flere år senere, da Hannah er blitt 28 år, kommer det en overraskende telefon fra Addis Abeba. Det er familien som ringer!

De spør etter Wozene, som er Hannahs etiopiske navn. De savner henne og vil gjerne se henne igjen.

Full av tvil og skepsis reiser Hannah igjen til Etiopia for å være sammen med familien.

Heftig møte
Det første møtet blir følelsesladet. Hannah og de andre familiemedlemmene finner heldigvis raskt fram til en felles humor.

Samtidig er forventningene store på begge sider. Det blir umulig å unngå at de ulike oppfatningene om livet og kjærligheten kolliderer. Og til slutt blir konfliktene så store at et oppgjør blir unngåelig.

Innkjøpt norsk program
Regi: Ingvil Giske
Produksjon: Paradox Produksjon AS (2003)
Kontaktperson i Programinnkjøp Dokumentar: Gunilla Gaarder, 23 04 93 64
Pressekontakt Steinar Dahl, tlf. 23 04 74 57