Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK3 mandag 10. mars 2008 kl 19.00 Naboer

Suksess-serien "Neighbours" på NRK

Rosie og Frazer gifter seg. (Foto: FreemantleMedia
Rosie og Frazer gifter seg. (Foto: FreemantleMedia
Australske "Neighbours" ble lansert i mars 1985, og går nå på 21de året i Australia. Serien har siden vært en suksess i mange land, og fra i kveld sendes den på NRK3 - mandag til fredag hver uke. Første episode er nummer 5261 som gikk i Australia i oktober 2007.

Kylie Minogue var med fra begynnelsen og fikk sitt gjennombrudd med serien. Hun vant mange priser for sin innsats i "Neighbours",og serien har totalt mottatt 22 Logie Awards.

Middelsklassestrøk
Serien, som på NRK3 har tittelen "Naboer", handler om flere familier som bor i Ramsey Street, fra hus nummer 22 til nummer 32. Ramsey Street er i den fiktive forstaden Erinsborough, et middelklassestrøk.

Vi følger dagliglivet til familiene og menneskene som bor her. Serien har alltid hatt mange unge skuespillere med, og flere er blitt stjerner nettopp på grunn av sin medvirkning.

Kylie Minogue og Jason Donovan ble store stjerner etter en massiv markedsføring med personfokusering på de to. Det tok helt av i 1987, og serien gikk rett til topps på seerstatistikkene.

I første omgang sender NRK3 "Naboer" ut mai 2008, med fortsettelse i august 2008.

Et dramatisk bryllup
I premiere-episoden kommer vi rett inn i bryllupet til Rosie og Frazer. Hele selskapet har forsovet seg og rekker bare så vidt kirken i tide.

Rosie er hysterisk, men Carmella minner henne på at hun faktisk skal gifte seg med drømmemannen.

Frazer er stolt av at han klarer å reise seg opp fra rullestolen for å hilse på faren sin, som har reist et stykke for å komme i bryllupet.

Bryllupet går sin gang, og det lykkelige brudeparet drar av gårde på bryllupsreise, intetanende om hvilken katastrofe som venter resten av selskapet…

Om karakterene
Ian Smith (f.1938) er en av dem som har vært med i serien lengst, med noen års unntak, som den snille og omtenksomme kaféeieren Harold Bishop. Han bor i nummer 24 i Ramsey Street.

Tom Oliver (f 1938) har vært med like lenge som Ian Smith og spiller rollen som bruktbilselgeren Lou Carpenter som bor i nummer 24.

Stefan Dennis (f. 1958) er den eneste som har vært med fra første episode, og som stadig spiller i serien. Han har hatt pauser og gjort andre serier og filmer underveis. Stefan spiller rollen som Paul Robinson som bor i nummer 22.

Pippa Black (f.1982) spiller Elle Robinson, Pauls datter.

Jane Hall (f.1971) spiller Rebecca Napier og bor i nummer 22.

James Sorensen (f. 1986) spiller Declean Napier, sønn av Rebecca.

Eliose Mignon (f. 1986) spiller Bridget Parker og bor i nummer 26.

Nikki Coghill (f. 1964) spiller Miranda Parker, kona til Steve og moren til Bridget og Riley.

Steve Bastoni (f. 1966) spiller veterinæren Steve Parker, gift med Miranda og far til Bridget og Riley. Familien er nye i Ramsey Street.

Innkjøpt australsk serie
Originaltittel: Neighbours
Kontakt: presse@nrk.no
TV-seere bes kontakte Publikumsservice, tlf: 815 65 900 info@nrk.no