Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 tirsdag 27. april 2010 kl 20.15 Lisa goes to Hollywood

Tiden renner ut


Lisa tar familien med til Hollywood’s Walk of Fame. Sønnen får møte mange av superheltene sine, og dette blir selve drømmedagen for ham. For Lisa nærmer avreisedagen til England seg med stormskritt…

Det er ikke mange ukene før Lisa og familien må returnere til England. Hun har truffet mange mennesker som kunne ha hjulpet henne videre, bare de hadde hatt tro på henne. Dette frustrerer Lisa veldig, og hun føler at tiden renner ut.

For å muntre opp alle sammen tar hun familien med til den berømte gaten "Walk of Fame", der mange av filmbyens legender har fått sine stjerner preget på fortauet. Lisas sønn Jasper er fra seg av glede.

"Meeting of minds"
Lisa blir invitert til et møte med likesinnede – et såkalt "Meeting of minds" – der hun får spille en rolle sammen med et knippe veldig flinke skuespillere. Det er Frank Megna som har invitert henne for å se om hun kan være riktig for rollen som Jeanne d’Arc.

En manager mener at Lisa passer bedre på Broadway i New York, men ser likevel at Lisa har noe spesielt ved seg og bestemmer seg for å ordne et møte med to av de mest innflytelsesrike agentene i Hollywood.

Om serien
Lisa Stokke har tatt med sine to små barn og sin mor ut på eventyr til Hollywood. Her skal det briste eller bære. Klarer hun å slå igjennom i verdens tøffeste filmindustri?

I løpet av seks episoder følger vi denne fargerike jenta fra Tromsø når hun skal finne seg en plass i en verden av ambisiøse, unge, og mer eller mindre talentfulle skuespillerspirer. Lisa blir raskt klar over at i Hollywood er det eksteriøret som teller.

Lisa har bestemt seg for at det er nå eller aldri. Skal hun prøve å få et internasjonalt gjennombrudd som skuespiller, så må hun gjøre det før det blir for sent. Det er med blandede følelser hun forlater London og ektemannen sin og tar barna med til drømmenes by. Full av pågangsmot kommer hun til det fine huset der hennes mor allerede har flyttet inn og venter på henne.

Lisa Stokke hadde sitt store gjennombrudd som musikalstjerne da hun ble plukket ut til en av hovedrollene i musikalen "Mamma Mia" i London. Da ABBA-general Bjørn Ulvæus ville vite litt mer om henne, ble han sjokkert over å høre at hun er norsk og fra Tromsø. Etter tre år på den såkalte "Fame"-skolen i Liverpool snakker hun flytende engelsk. Etter musikalen "Mamma Mia" har det fulgt flere roller i TV-serier og i spillefilmen "Lange, flate ballær 2".

Norsk dokumentarserie 2010
Produsert av: Feelgood Scene Film og TV
Produsent: Jørgen Steinheim
Prosjektleder, NRK: Barbara Jahn
Pressekontakt: Sidsel Aarsnes Linden 23 04 98 41/909 55 364
Tv-seere bes kontakte NRKs Publikumsservice, tlf 815 65 900 Publikumssevice