Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 lørdag 26. august 2000 kl 20.25 Prinsessen i Rio

Prinsessen i Rio (ttv)


NRK1 lørdag 26. august kl 20.25
Prinsessen i Rio

Tande-P møter prinsesse Ragnhild fru Lorentzen

Prinsesse Ragnhild fru Lorentzen fylte 70 år i sommer. I den anledning har Alf Tande-Petersen laget et portrettprogram av prinsessen som er bosatt i Brasil.

Vi møter prinsessen Ragnhild i hennes hjem i Rio de Janeiro samt i \"Heimen\", ekteparet Lorentzens landsted i Brasils fjellheim, 1300 meter over havet. Vi møter også prinsessen under feiringen av hennes 70- årsdag på Bygdøy Kongsgård. Fra NRKs arkiver får vi se høydepunkter fra prinsesse Ragnhilds liv.

I intervjuet forteller prinsessen blant annet om forholdet til sin far, kong Olav, som må karakteriseres som et enestående far- datter forhold. De to brevvekslet jevnlig, i perioder hver uke. Disse brevene er naturligvis helt unike, og blir oppbevart i en bankboks. Ingen får noensinne innsikt i hva som står i dem. Kong Olav skrev både om private ting og om det offentlige Norge. Ellers forteller prinsesse Ragnhild at kong Olav ofte var tilstede på møtene i syforeningen hennes når de ble holdt på slottet. Han var interessert i å høre hva damer snakket sammen om.

NRK1 lørdag kl 20.25

Bilder
1. Prinsesse Ragnhild fru Lorentzen og Alf Tande-Petersen (Foto: Torgeir Jonassen)
2. Prinsesse Ragnhild fru Lorentzen i sitt hjem i Rio de Janeiro (Foto: Torgeir Jonassen)

Programleder Alf Tande- Petersen
Prosjektleder Anne Torjusson Diesen
Pressekontakt Inger Larsen, tlf: 23 04 74 83 (inger.larsen@nrk.no)

.