Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 onsdag 6. februar 2008 kl 19.55 Melodi Grand Prix 2008: Siste sjansen

Hvem går til finalen?

Programleder Per Sundnes. (Foto: Fredrik Arff)
Programleder Per Sundnes. (Foto: Fredrik Arff)
I kveld får seks melodier en ny sjanse, og to av dem går videre til lørdagens finale. Per Sundnes er programleder i kveldens direktesending fra utsikten på Stratos i Oslo.

Mens låtene som kom på første og andre plass i de tre delfinalene ble direkte kvalifisert til finalen på lørdag, vil de seks låtene som kom på tredje og fjerde plass få en ny sjanse til å kvalifisere seg i kveld.

Slik stemmer du:
Telefon: 829 49 001-006 (låt nummer en, to, tre, osv.)
SMS: Send låtnummer 1-6 til nummer 26600. Ingen kodeord.

Man kan stemme på alle de seks bidragene så snart sendingen er i gang, og det koster kr 5,00 for både telefon- og SMS-stemmer.

Finalistene er:

Melodi 1: LYSTGASS
Artist: Podium
Melodi: Terje Lennavik, tekst: Håkan Fjerdingen

Podium består av Christian Klykken (vokal og gitar), Håkan Fjerdingen (gitar), Terje Lennavik (bass) og Tomas Haugum (trommer).

De fire gutta i Podium kommer fra Overhalla i Nord-Trøndelag, og har spilt sammen siden 2000. De har turnert over hele Norge i snart åtte år, men det er første gang bandet deltar i Melodi Grand Prix.

Låta er skrevet av Podiumbassist Terje Lennavik og -gitarist Håkan Fjerdingen, og handler om å "gi jernet" uansett hva andre måtte mene – og nettopp det har Podium tenkt til å gjøre på scenen under MGP 2008.


Melodi 2: HOLD ON
Artist: Tinkerbells
Melodi: Svein Gundersen / Aina Beate Gundersen
Tekst: Jan Groth

Cathrine Iren Iversen, Aina Beate Gundersen og Renate Gjerløw Larsen fra Fredrikstad har alle hatt egne musikalske karrierer før de slo seg sammen som Tinkerbells i 2006.

For ett år siden gikk trioen i studio og spilte inn en ep, og høsten 2007 var de deltakere på tv-showet Lyden av lørdag på NRK1. Det er første gang Tinkerbells deltar i MGP.

Låta er skrevet av Svein Gundersen og Aina Beate Gundersen, med tekst av Jan Groth. Svein Gundersen har i en årrekke vært en av Norges mest aktive i musikkbransjen, både som musiker, komponist og produsent. Han og Jan Groth skrev mange låter sammen på begynnelsen av 70-tallet og har tatt opp igjen samarbeidet med låta "Hold on". I tillegg er han gift med medkomponist Aina Beate Gundersen i Tinkerbells.

Både Svein Gundersen og Jan Groth har deltatt i MGP tidligere. Jan i Roma i 1991 med Just4Fun og låta "Mrs. Thompson", og Svein hele fem ganger. Aina Beate Gundersen har tidligere koret for en rekke artister i både de nasjonale og internasjonale MGP-finalene.

"Hold on" handler om å være målbevisst og utholdende, også når ting skjærer seg.


Melodi 3: ALWAYS ALWAYS
Artist: Zuma
Tekst/melodi: Alexander Stenerud

Zuma består av Alexander Stenerud fra Bærum og Henrik Njaa fra Eidsvoll. De bor begge i Oslo, og Alexander har også skrevet låta.

Zuma ble dannet i 1995 etter å ha vunnet en demokonkurranse på NRK P3. De ga ut debutalbumet "Juno" i 2001, og oppfølgeren "Rainboy" i 2003. De har hatt flere hitlåter, som "Pearl" og "Joy in the City". I 2001 ble de nominert til Spellemannsprisen for årets popgruppe, og Hit Awards for årets hit. Deres siste radiosingle "Home Tonight" ble utgitt våren 2007, og nå jobber de med å ferdigstille et nytt album.

Med "Always, Always" ønsker de å formidle følelsen av vår – den samme vårfølelsen som låtskriver Alexander Stenerud hadde på vei hjem etter en tur på byen. Zuma har ikke deltatt i MGP tidligere.


Melodi 4: A LITTLE MORE
Artist: Anne Hvidsten
Tekst/melodi: Anne Hvidsten

Anne Hvidsten kommer fra Fonnes i Nordhordaland, og bor nå i Alversund. Hun har holdt på med musikk siden hun var liten, og har skrevet låter siden hun kjøpte sin første gitar for konfirmasjonspengene. Hun har ikke deltatt i MGP tidligere.

I 2003 og 2004 ga hun ut singlene "Disconnection" og "Need to Know", som begge ble populære radiolåter. Særlig "Need to Know" ble en stor hit, og lå lenge høyt på hitlistene. Året etter kom albumet med samme navn.

De siste årene har Anne skrevet masse låter fra sitt hjemmestudio, og er nå klar for å ta steget ut på scenen igjen. - Jeg gleder meg som en unge til å stå på scenen i Grand Prix, sier Anne, som er klar til å gi "a little more".

"A Little More" skrev Anne rett etter at hun møtte ham som i dag er hennes mann. Den handler om å være forelsket, leve i nuet, om å kaste alle hemninger og å være glad i livet. Det er en skikkelig gladsang, og den er like glad nå som da den ble laget i Stavanger for fire år siden.


Melodi 5: SOM I HIMMELEN
Artist: Ole Ivars
Tekst/melodi: William Kristoffersen

Etter snart 45 års fartstid opptrer Ole Ivars for første gang i MGP med bassist William Kristoffersens låt "Som i himmelen". Bandet er bosatt i Hamar og i Mjøs- og Gudbrandsdals-området.

William Kristoffersen har skrevet de fleste av bandets låter, og det mangler ikke på slagere å vise til. Merittlisten for priser og utmerkelser er også lang: I 1996 vant Ole Ivars sin første Spellemannpris og siden har det blitt fem til, hvor den gjeveste av dem alle var da de ble kåret til ÅRETS SPELLEMANN i 1999.

Ole Ivars har gitt ut totalt 42 LPer og CDer som har resultert i 14 Gullplater og to Platinaplater. I tillegg har de gitt ut fire DVDer. Dansebandet ble startet av en vennegjeng som hadde lyst til å spille sammen, og den gang var Sven Ingvars det store forbildet. I dag regnes Ole Ivars som Norges ledende danseband.

"Som i himmelen" er en melodiøs ballade med norsk tekst. Sangen er en kjærlighetssang som likeså godt kan være en kjærlighetserklæring til et barn, en far eller mor som det kan være til en kjæreste, kone eller mann.


Melodi 6: SILLYCONE VALLEY
Artist: Lene Alexandra
Tekst/melodi:
Tekst/melodi: Ivar Winther / Kam An Leung

Trøgstadjenta Lene Alexandra Øien er bosatt i Oslo, og debuterer i MGP med låta Sillycone Valley. Hun profilerte seg musikalsk da hun 14 år-gammel deltok i talentshowet "Junior sjansen" på TV3. Før dette hadde hun sunget i flere kor. I 2003 så vi Lene på skjermen igjen da hun nesten kom til finalerunden i Idol. Etter dette laget hun en demoplate med tre sanger.

Den musikalske karrieren måtte likevel vente da Lene markerte seg i modellbransjen. Hun har vært å se i musikkvideoer, på magasincovere og i mangfoldige oppslag i norske og internasjonale magasiner. Da hun deltok i Robinsonekspedisjonen på TV3 ble Lene kjent med Christer Falck som signerte hennes første platekontrakt i 2007.

Lenes første singel "My boobs are OK" har blitt en stor hit i både Norge og utlandet, og har ligget på hitlister i Norge, Sverige, Finland og Holland. Låta finnes på 15 samlealbum, og er den mest sette musikkvideoen på Myspace i Norge. Den ble også kåret til Årets Beste Utenlandske Video i Sverige rett før jul i en pris som kan sammenlignes med Alarmprisen i størrelse. Hennes andre singel "Hot boy hot girl" har slått kraftig an i Sverige og ble det mest sette klippet på Aftonbladet.no i 2007.

MGP-låta "Sillycone Valley" handler om en verden full av muligheter, sier Lene.

Direktesendt underholdningsshow fra NRK Underholdning (2008)
Prosjektleder: Stian Malme
Programleder: Per Sundnes
Pressekontakt: Anja Nylund Hagen, tlf 23 04 40 79/911 64 716
Tv-seere bes kontakte NRKs Publikumsservice, tlf 815 65 900


LENKER
  • Hjemmeside