Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK3 tirsdag 20. november 2007 kl 20.00 Glatte gater

Minoritet1 nær målet

I kveld møter vi Amina, Assad og de andre i Minoritet1 for siste gang i
I kveld møter vi Amina, Assad og de andre i Minoritet1 for siste gang i "Glatte gater". (Foto: Motlys)
I kveld møter vi de fire medlemmene i Minoritet1 i serien "Glatte gater" for siste gang. Etter ett år med intens jobbing i studio har gruppa endelig nok låter til et album. Det skal ha tittelen "99% ærlig". Før en eventuell utgivelse vil de lage en musikkvideo til en av sangene.

Det er ingenting som heter "proff", mener Assad, og de fire bestemmer seg for å produsere, regissere og klippe videoen på egen hånd. Ideen til videoen er ambisiøs, og involverer ekte politi og en omfattende biljakt.

Emir og Assad må jobbe døgnet rundt hvis de skal få gjennomført planene sine. I tillegg skal Minoritet1 holde en releasekonsert i forbindelse med tv-serien, og vi følger gruppa på de siste øvingene. De ønsker å gjøre noen av låtene akustiske og samarbeider med en gruppe brasilianske jazzmusikere, noe som gjør språk-forvirringen total.

Store planer
Hvordan skal det gå med Minoritet1 nå?

Assad har store planer med Minoritet1 og tror gruppa har mulighet til å gjøre det bra fremover. Emir er enig og ønsker å jobbe hardt med Minoritet1.

Haji føler at han ikke har hatt mulighet til å bidra så mye som han selv har ønsket. Han er stolt av Emir og Assad som viser at de har ambisjoner, men selv vet han ikke om han skal satse på musikken eller få seg en utdanning.

- Å være Minoritet1 handler om å orke hverandre, sier Haji.

Amina håper de kan gjøre mer sammen. Hun mener at musikken blir bra nettopp fordi de de er så forskjellige.

Om "Glatte gater"
I dokumentarserien "Glatte gater" møter vi fire av medlemmene i hiphop-gruppa Minoritet1, som skriver tekster og rapper på kebabnorsk. Gjennom seks episoder skal vi følge Assad (23), Haji (24), Emir (22) og Amina (18), som alle har et brennende ønske om å slå igjennom som artister. Til tross for at de er totalt forskjellige, har helt ulik musikksmak og er uenige om det meste, har de fire ungdommene bestemt seg for å spille inn et album.

Teamet bak serien, Khalid Maimouni, Rune Denstad Langlo og fotograf Anna Myking, har fulgt de fire ungdommene gjennom to år. 300 timer med materiale er klippet ned til seks episoder. "Glatte gater" er en humoristisk dokumentarserie og hovedpersonene har et selvironisk blikk på seg selv og sin egen tilværelse. Likevel opplever vi at de har en erfaringsbakgrunn som er hinsides virkeligheten i det steinrike og døsige middelklasse-Norge.

Norsk dokumentarserie i 6 deler
Produksjon: Motlys
Produsent/regissør: Rune Denstad Langlo, rune@motlys.com, tlf. 930 31 524/22 80 83 70
Pressekontakt: Helene Amlie, 23 04 77 51/95 10 02 99
Tv-seere bes kontakte Publikumsservice info@nrk.no, tlf 815 65 900
Blir også sendt torsdag på NRK2 og i nett-tv