Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 torsdag 6. april 2006 kl 22.30 Fremtiden kommer bakfra

Det siste måltid

Det er teppefall for Jan Erik Hovden (Steinar Sagen). Foto: Anne Liv Ekroll, NRK.
Det er teppefall for Jan Erik Hovden (Steinar Sagen). Foto: Anne Liv Ekroll, NRK.
Endelig har dagen kommet for Jan Erik Hovdens store premiere. Støttegruppen er samlet for årsfest og felles hygge, og spenningen før premierevisningen er til å ta og føle på.

Det er ingenting å si på støttegruppens begeistring, men hva med toppene fra Handikapforbundet? De krever valuta for sin investering og skal felle sin dom over filmen.

Blant støtteforeningens medlemmer er det én mann som aldri har uttrykt sin skepsis til Hovden. For ham blir dette dagen da nok er nok. Begeret renner over – og sannheten må på bordet. Hovden har, i all sin selvopptatthet, ikke lagt merke til at det hele tiden har befunnet seg en tviler blant de troende.

Når kvelden endelig er over, står Hovden alene tilbake – både beruset, beriket – og ribbet.

Om serien
Reklamemannen og ettbarnsfaren Jan Erik Hovden er sykmeldt med nakkesleng, og for første gang i sitt liv stopper han opp og tenker: Hva skal han bruke livet sitt til? Svaret er nærliggende: I egne øyne er han et stort kommunikasjonstalent, og nå vil han lage motivasjonsfilm for folk med samme handikap som han.

Med overdreven selvtillit går han i gang med opptakene – med seg selv både i hovedrollen og som kreativ leder. Hovdens mangel på selvinnsikt morer filmteamet, og arbeidsdagene på settet preges av svart humor og sarkasmer rettet mot hovedpersonen. Hovden føler seg motarbeidet av sitt eget team, som like gjerne filmer coachens private ydmykelser som scener til motivasjonsfilmen. Filmteamets dokumentasjon blottstiller Hovden på det mest brutale når råmaterialet blir satt sammen til tv-serien "Fremtiden kommer bakfra"…

"Fremtiden kommer bakfra" er laget av Terje Rangnes (Fjortis, Egil og Barbara) og Sigmund Falch (Hallo i uken, UHU).

Egenprodusert satirisk komiserie i 6 episoder
NRK Drama
Manus: Terje Rangnes og Sigmund Falch
Regi: Terje Rangnes
Med: Steinar Sagen, Kaia Varjord, Kristin Zachariassen, Per Jansen, Tove Heyerdahl, Per Egil Aske, Hallvard Holmen, Jens Henrik Rage, Terje Rangnes og Sigmund Falch mfl.
Produsent: Bitte Monn-Iversen, 23 04 91 64
Pressekontakt: Sidsel Aarsnes Linden, 23 04 98 41LENKER
  • Kort introduksjon av "Fremtiden kommer bakfra" 
  • Steinar Sagen om "Fremtiden kommer bakfra" 
  • Steinar Sagen om Jan Erik Hovden 
  • Skuespillerliste "Fremtiden i våre hender" 
  • Idé, manus og regi