Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 torsdag 19. oktober 2006 kl 21.30 Ørnen

Forelsket i nordmann

Hallgrim (Jens Albinus) blir betatt av norske Estrid (Ines Prange). Til venstre Ryden (Johan Kjellgren). Foto: DR
Hallgrim (Jens Albinus) blir betatt av norske Estrid (Ines Prange). Til venstre Ryden (Johan Kjellgren). Foto: DR
I seriens åtte siste episoder blir Hallgrim og hans stab involvert i mange forskjellige saker – alt fra pedofili, narkohandel, krigsforbrytelser til illegal organhandel. Og Hallgrims kjærlighetsliv går sin skjeve gang. Nå har han lagt sin elsk på en norsk arving, spilt av Ines Prange.

RAF og Hallgrim står plutselig overfor en omorganisering da Thea blir nærmest presset av justisministeren om å bli sjef for et nyopprettet prosjekt på Balkan.

Hun setter prosjektet i gang, men får raskt fiender. Da hun blir utsatt for dødstrusler, tar hun dem ikke alvorlig nok.

Hallgrim og kvinnene
På det private plan ser det ut til å være kvinnene som er det viktigste i Hallgrims liv. Det trøblete forholdet til Marie er nå endelig avklart, mens møtet med den norske rederiarvingen Estrid Eriksen (spilles av Ines Prange) blir unødvendig komplisert. I mellomtiden venter svenske Frida Hallgrims barn.

Frederik von Halle er en søkkrik forretningsmann som over lenger tid har vært under mistanke for internasjonal narkotikahandel. Da danske tollmyndigheter oppdager en stor kokainlast i København havn, bestemmer Hallgrim og RAF seg for å lure von Halle til å gjøre en handel.

Om serien
Krimserien "Ørnen" er en stort anlagt serie fra Danmarks Radio, produsert i samarbeid med NRK Drama og svensk og islandsk fjernsyn. Serien beskrives som en moderne krimodyssé med mye action. Samtidig handler den om en ung manns indre og ytre reise, inspirert av det klassiske dramaet "Odysseen".

"Ørnen" har toppskuespillere som Jens Albinus og Ghita Nørby i hovedrollene. Ved siden av "Krøniken" har "Ørnen" vært den mest markante dramasuksessen i Danmark. Under fjorårets Emmy-utdeling gikk serien til topps i klassen for beste internasjonale dramaserie.

I høst sender NRK sesong 2 og 3, hver på åtte episoder. Tredje og siste sesong sendes i Danmark i oktober. Det er totalt produsert 24 episoder av "Ørnen".

Dansk krimodyssé, sesong 3
Av Peter Thorsboe og Mai Brostrøm
Produksjon: DR i samarbeid med NRK, SVT og RUV
Produsent: Sven Clausen
Med Jens Albinus (Hallgrim Ørn Hallgrimsson), Ghita Nørby (Thea Nelleman), Marina Bouras (Marie Wied), Steen Stig Lommer (Villy Frandsen), Janus Bakrawi (Nazim Talawi), Susan A. Olsen (Ditte Hansen), David Owe (Michael Kristensen), Ines Prange (Estrid Eriksen), mfl.
Pressekontakt: Sidsel Aarsnes Linden, 23 04 98 41/909 55 364
TV-seere bes kontakte Publikumsservice, tlf. 815 65 900, mail: info@nrk.no


LENKER
  • Les mer