Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK2 søndag 13. januar 2008 kl 21.10 Hovedscenen: Venezuelan Brass Ensemble

Messingfyrverkeri

Et veritabelt fyrverkeri av unge, ambisiøse musikere: The Venezuelan Brass Ensemble inntar "Hovedscenen".

The Venezuelan Brass Ensemble under ledelse av Thomas Clamor springer ut av ungdomssymfoniorkestret Simon Bolivar fra Venezuela.

De unge musikerne holdt konsert i Berlins prestisjefylte Konserthaus og resultatet er en maktdemonstrasjon som sies å sette blåserentusiaster i age.

Sosialt rekrutteringssystem
Det fabelaktige rekrutteringsgrunnlaget for unge musikere i Venezuela springer ut av et orkestersystem som dirigenten, komponisten og økonomen José Antonio Abreu fikk innført i landet for 30 år siden.

Abreus visjon går ut på å kombinere sosialt arbeid og klassisk musikk. Derfor kommer de unge musikerne fra alle sosiale lag av befolkningen.

Nærmest perfekt
Resultatet er slående, samspillet er nærmest perfekt. Fra to års alder får nesten alle barn i landet gratis musikkundervisning der de bor. Og så snart de mestrer sitt instrument, blir de drillet i ensemblespill.

Repertoaret er utrolig variert og alltid av høyeste standard. Konserten i Berlins Konzerthaus inneholder verker dels hentet fra klassisk europeisk musikk, dels fra et amerikansk repertoar.

Tysk musikkprogram (2007)
Originaltittel: Venezuelan Brass Ensemble - Gran Fanfaria
Produsert av: EuroArts Music International GMBH
Kontaktperson: Steinar Dahl, tlf. 23 04 74 57, mail:
TV-seere bes kontakte Publikumsservice, tlf. 815 65 900, mail: info@nrk.no