Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 lørdag 30. november 2002 kl 22.25 Fakta på lørdag: Fakta på lørdag: Ganske uvanlig kjærlighet

Handikap ingen hindring

Vanna og Moreno – handikap ingen hindring. (Foto: NRK)
Vanna og Moreno – handikap ingen hindring. (Foto: NRK)
Vi møter tre par, hvor den ene av partnerne er handikappet. Iblant virker handikappet uovervinnelig, likevel kan det være at forholdet fungerer bedre enn for de raskeste av oss. Ofte blir parene utsatt for folks blikk, fordi de bryter med våre vanlige konvensjoner. Selv forsøker de å leve et så normalt liv som mulig –

Som for eksempel Vanna, en moden kvinne, stadig like vakker som da hun var en ungdom. Den gang brukte Vanna å sitte i parken der hun møtte sine venninner mens hun tiltrakk seg de unge mennenes blikk. Sannhetens øyeblikk kom da hun reiste seg. Hennes beilere pleide å rygge tilbake – Vannas skjønnhet hvilte på to proteser.

Silvia og Darno
Silvia og Darno er foreldre til to helt normale barn. I oppveksten ble Darno rammet av en sykdom. Armene og hendene forble korte og mer og mer forkrøplete. Darnos handikap gjør at det er en rekke ting han ikke kan utføre. Han og Silvia regner seg som et veltilpasset par.

Simona og Ueli
Historien til Simona og Ueli er ikke bare uvanlig, den er unik. Simona er født med osteogenesis, en sykdom som påvirker skjelettet. Hennes store, sjenerøse hjerte banker i en liten kropp på bare 90 cm. Hun tilbringer det meste av dagen i en barnevogn. Simona og Ueli har lært seg å takle alt dette – et eksempel på optimisme og mot.

Innkjøpt sveitsisk dokumentar fra RTSI - TELEVISIONE SVIZZERA
Originaltittel: Amori molto speciali
Regi: Renato Pugina
Kontaktperson i Programinnkjøp: Gunilla Gaarder, 23 04 93 64 Pressekontakt Steinar Dahl, tlf. 23 04 74 57 ()