Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK2 mandag 27. juli 2009 kl 22.15 Dokusommer: Louis Theroux på storviltjakt

Overklassens lekegrind

BBC-journalisten Louis Theroux. (Foto: Robin Hammond, BBC)
BBC-journalisten Louis Theroux. (Foto: Robin Hammond, BBC)
Kveldens gjensyn med den uortodokse, omflakkende BBC-journalisten Louis Theroux byr på storviltjakt med steinrike amerikanere i Sør-Afrika.

Det er selve machodrømmen for de mest velbeslåtte Louis Theroux går nærmere etter i sømmene. Han følger amerikanere som betaler enorme summer for det ultimate luksuseventyret.

For så lenge man blar opp nok dollar, er det fullt mulig å samle trofeer som løve, leopard, elefant, buffalo, flodhest - til og med nesehorn.

Naturlig eller barbarisk?
Er jakten selve essensen av hva det innebærer å være menneske, og like naturlig som å kjøpe en steik i supermarkedet? Eller er det reindyrket barbarisme? Det er spørsmål Louis Theroux prøver å finne ut.

Flere av jaktturistene han møter, framholder at jakten setter deg i kontakt med ditt dypeste og mest primitive indre, og gir et kick ulikt noe annet. Selv er den nysgjerrige globetrotteren ikke helt overbevist om at denne typen selvrealisering er noe for ham.

Bests programleder
NRK har vist tidligere vist flere programmer av Louis Theroux, som ble kåret til beste programleder i Storbritannia i 2001 og 2002. Han har også blitt nominert til Emmy.

Sendt tidligere.

Britisk dokumentar (2008)
Originaltittel: Louis Theroux – Death by the Ton
Ved Louis Theroux
Pressekontakt: Helene Amlie, 23 04 77 51 / 95 10 02 99
Tv-seere bes kontakte Publikumsservice, tlf 815 65 900
Blir også sendt torsdag (NRK1)