Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 lørdag 1. juni 2002 kl 20.25 Absolutt norsk

Klart for ny runde

Rune Larsen er tilbake med mer musikalsk underholdning i
Rune Larsen er tilbake med mer musikalsk underholdning i "Absolutt norsk", og har med seg Marit Voldsæter og Åge Alexandersen som sine første gjester (Foto: Marit Hommedal, Scanpix)
NRK følger opp fjorårets sommersuksess ”Absolutt norsk” med en ny serie på åtte programmer. Programleder er selvsagt Rune Larsen, og som i fjor har han med seg Jan Eggum som musikalsk følgesvenn og Atle Halstensen som kapellmester. Nye, faste medarbeidere er vokalgruppen Nardus og kabaret-trioen Small–Medium–Extralarge.

Åge Aleksandersen får æren av å være første hovedgjest i serien. Norges ukronete rockekonge og nasjonalskald blir bare bedre og bedre jo eldre han blir. Det vil si; man kan lure på hvor ung han egentlig er etter å ha sett ham i Noteknekk. Vi sier ikke mer … Bare at Tore Strømøy er hans løsslupne makker i konkurransen.

Kvinner på randen
Marit Voldsæter er andre hovedgjest. Hun er mest kjent for sin suverenitet som kabaretartist, men i ”Absolutt norsk” får vi også møte sangeren Marit. Hennes parhest i Noteknekk er selvsagt en av kvinnene på randen – Kjersti Berge. Og, bare så seerne er advart: Det er den villeste utgaven av Noteknekk som noensinne er laget.

Nye faste innslag
Nardus er en vokalgruppe bestående av seks jenter i alderen 16 til 19 år. Disse usedvanlig talentfulle jentene kommer til å fremføre noen av sine egne sanger i serien, i tillegg til å hjelpe alle gjestene med flotte korarrangementer laget i samarbeid med Atle Halstensen.

Small–Medium–Extralarge er årets humorister. De tre kvinnene fra Sunnmøre har gjort furore på Vestlandet med sin kabaret, og mange av de beste numrene derfra vil nå bli vist i ”Absolutt norsk.”

Musikkonkurranse
I år som i fjor er det plass til musikkonkurransen som er bygget over ”Noteknekk”-prinsippet. Denne varianten er kortere enn den opprinnelige ”Noteknekk”-utgaven, og i ”Absolutt norsk” vil det kun dreie seg om norsk musikk. Det blir en poenggiving for riktig svar, og ekstra poeng for sjarm i form av Mozartkuler.

Egenprodusert underholdningsprogram
Programleder: Rune Larsen
Prosjektleder: Trond Lillealtern
Pressekontakt: Elisabeth Burø, tlf: 23049841, Mob: 93046697

Bilder
1 Rune Larsen er tilbake med mer musikalsk underholdning i ”Absolutt norsk”, og har med seg Marit Voldsæter og Åge Alexandersen som sine første gjester (Foto: Marit Hommedal, Scanpix)

2 Mange musikalske talenter er samlet når Rune Larsen inviterer til en ny runde med ”Absolutt norsk”. Fra venstre: Jan Eggum, Rune Larsen, Marit Voldsæter, Åge Alexandersen Tore Strømøy og Kjersti Berge (Foto: Marit Hommedal, Scanpix)

3 Rune Larsen har invitert Åge Alexandersen som første hovedgjest i en ny runde med ”Absolutt norsk” (Foto: Marit Hommedal, Scanpix)


LENKER
  • Absolutt norsk