Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 lørdag 8. juli 2000 kl 23.15 Nattkino: Roswell

Nattkino: Roswell (t)


NRK1 lørdag 8. juli kl 23.15
Nattkino: Roswell

Besøk fra verdensrommet

Det er ingen tvil om at noe krasjlandet i ørkenen utenfor Roswell i New Mexico sommeren 1947. En pressemelding fra det amerikanske flyvåpenet slo først fast at det var en flyvende tallerken. Men dette ble raskt dementert. Nå het det at det dreide seg om en værballong. Men etterretningsoffiseren Jesse Marcel visste bedre.

\"Roswell\" er den dramatiske beretningen om Jesse Marcels (Kyle MacLachlan) forsøk på å avdekke den hele og fulle sannheten om krasjet i ørkenen. I 1947 ble Jesse Marcel uthengt som syndebukk. Flyvåpenet la hele skylden for den såkalte tabben på Marcel. Men det som virkelig skjedde, og hva som ble funnet i ørkenen, overgår alt vi kan forestille oss...

Hva skjedde?
\"Roswell\", som opprinnelige ble laget for fjernsyn, er en underholdende blanding av faktiske hendelser og science fiction. Historien utfolder seg i en serie tilbakeblikk, slik offiseren Jesse Marcel opplevde de dramatiske hendelsene. Vi skriver 1977. Marcel deltar på et 30-årsjubileum for den såkalte 509th Bombardment Group. Dette var rundt 1947 den eneste militærenheten i verden som var utstyrt med atomvåpen. På gjenforeningsfesten blir Marcel, som hadde håpet å legge den 30 år gamle historien bak seg, umiddelbart frosset ut av sine tidligere kolleger.

Øyenvitne
I 1947 var Marcel med i en gruppe militære som etterforsket området hvor krasjlandingen hadde funnet sted nær en ranch ved Roswell, New Mexico. Vrakrestene viste seg å ha underlige egenskaper. Blant annet ble det her funnet gjenstander som hadde evnen til å reparere seg selv etter en skade. Det kunne tyde på at det var en farkost fra verdensrommet som hadde krasjlandet.

Marcels overordnede i flyvåpenet hadde tvunget ham til å svelge den tvilsomme teorien at det spesielle materialet bare var vanlig metallfolie fra en værballong. Motvillig hadde han akseptert forklaringen.

Når Marcel kommer til jubileumsfesten bærer han også på en annen hemmelighet. Han lider av en dødelig sykdom. Derfor blir det ekstra viktig for ham å komme til bunns i hva som virkelig skjedde i Roswell i 1947.

NRK1 lørdag kl 23.15
Tidligere sendt 2.10.99

Bilder
1. Var det virkelig menneskelignende vesener som krasjlandet utenfor Roswell, New Mexico?

2. Jesse Marcel spilles av Kyle MacLachlan.


Produksjonsland: USA (1994)
Originaltittel: Roswell
Regi: Jeremy Kagan
I rollene: Kyle MacLachlan, Martin Sheen, Dwight Yoakam m.fl.
Pressekontakt: Anne-Marie Astad, tlf 23 04 98 41