Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 mandag 23. desember 2002 kl 19.30 Kvelden før kvelden

Førjulsstemning fra Bergen

Kjell Fuglehaug og mesterkokk Frode Aga er I full gang med juleforberedelsene. Her er det lutefisken som skal lages (Foto: Bjørn Lunde)
Kjell Fuglehaug og mesterkokk Frode Aga er I full gang med juleforberedelsene. Her er det lutefisken som skal lages (Foto: Bjørn Lunde)
Programleder Kjell Fuglehaug og resten av gjengen fra ”Antikviteter & snurrepiperier” inviterer til tradisjonell lille julaften-stemning med musikk, julemat, Grevinnen og hovmesteren og utdeling av Prøysen-priser.

Både Veslemøy Solberg, Ellen Ørnes og Gerd Wicklund-Hansen har julestemningen inne, sammen med mesterkokken Frode Aga og kapellmester Sven Ohrvik. Dessuten er Gro Wettestad spesielt invitert. Gro har en gedigen julesamling hjemme, og Kjell Fuglehaug har sikret seg henne til å pynte juletreet i studio.

Julemat
Julematen er viktig, og svineribbe, pinnekjøtt, juletorsk og ryper skal til pers når mesterkokken bretter opp ermene og setter i gang. I tilefelle svoren skulle bli et problem, har Frode Aga skjærebrenneren klar.

Dag Lindebjerg er kjent i farvannene rundt Bergen, og vet helt sikkert hvor juletorsken står. Vi får også en forklaring på hvorfor vi egentlig har mandel i julegrøten.

Gjester
Grynet Molvig fyller faktisk 60 år lille julaften, og hun blir feiret som seg hør og bør denne dagen. Erik Bye kommer i studio med sin kone Tove og barnebarnet Tone Marte Bye Lütken. Andre musikalske gjester er Odd Nordstoga, Øyonn Groven Myhren og det feminine koret Nardus.

Det deles ut følgende Prøysen-priser: Teskjekjerringprisen, Prøysen-prisen og Prøysens Ærespris. Utdelere er Erik Bye, Elin Prøysen og Morten Aas.

Grevinnen og hovmesteren kommer ca. kl. 21.00

Egenprodusert underholdning fra NRK Hordaland
Programleder Kjell Fuglehaug
Pressekontakt Inger Larsen, tlf: 23 04 74 83