Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 fredag 1. mars 2002 kl 00.00 Ompa med Kaizers Orchestra

Et knallbra liveband

Kaizers Orchestra skal opptre i Spektrum under Spellemannprisen i kveld. (Anders Nøkling NRK)
Kaizers Orchestra skal opptre i Spektrum under Spellemannprisen i kveld. (Anders Nøkling NRK)
-Vi skal bli Norges beste liveband! Sa bergensk-jærske Kaizers Orchestra før noen hadde hørt om bandet. Høsten 2001 er debut-CDen ”Ompa til du dør” klar på enmannsselskapet Broiler Farm fra Sandvika. Dagbladet triller til femmer, VG er over seg og ender opp med en sekser. Suksessen er et faktum.

Ryktet om et knallbra liveband sprer seg, og avslutningskonserten (15.9 på NHH) på release-turneen blir et utsolgt halleluja-møte med fansen som har lært seg tekstene på kort tid og var klar for allsang.

Men platesalg er avhengig av radiospilling. Petre var avventende, men smått om senn er Dr. Mowinckel inne på norsk-lista, deretter B-lista for så å ende opp som A-listemusikk i kanalen. Bandet har så langt fått A-lista tre melodier, og dette er visstnok rekord for en debut-cd i Petre. Dermed får platekjøperne hørt musikken, ukjente Kaizers Orchestra er blitt noe av det hotteste i Norge på få måneder, har så langt solgt over 30.000 CDer, er special guest på Morten Abel-turneen og skal i tillegg turnere land og strand de neste månedene. Kaizers er blitt et fenomen, med sine vindskeive arrangement (brekkjern og oljefat m.m) og sitt særegne, norskspråklige, men unorske tekstunivers.

I romjula kåret P1-programmet Norsk på norsk ”Ompa til du dør” til årets beste plate: ”en snedig miks av Østeuropeisk-inspirert, melodisk, heftig, rar, morsom og energisk musikk pakket med spetakkel”.

Kaizers Orchestra fikk to Alarmpriser i februar (Rock og Live) og bandet er nominert til to Spellemannpriser (Rock og Årets nykommer). I tillegg skal bandet spille under Spellemannshowet.

I programmet får vi oppleve bandet både på og utenfor scenen. Konsertopptaket er fra turnestarten på Det Akademiske Kvarter i Bergen 25. januar.
Bandet:
Janove Kaizer
Geir Kaizer
Jon Kaizer
Helge Kaizer
Rune Kaizer
Terje Kaizer

NRK Program Riks Bergen
Redaksjonssjef: Thomas Hellum, 55 27 57 03
Pressekontakt: Anne Bekkevold, 23048956

Bilde
Kaizers Orchestra skal opptre i Spektrum under Spellemannprisen i kveld. (Anders Nøkling NRK)