Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 onsdag 29. september 1999 kl 22.00 Økotrim

Økotrim


NRK1 onsdag 29. september kl 22.00
Økotrim

\"Farlig\" å miste legitimasjonskort

Pass godt på lommeboken din! Uærlige personer med ditt legitimasjonskort i hånden kan gjøre livet ditt til et økonomisk mareritt. De kan nemlig uten store problemer opprette kjøpekort i ditt navn og ta ut varer for flerfoldige tusen kroner på dagen. Økotrim setter i kveld blant annet fokus på denne nye formen for kriminalitet.
Vi får høre hvordan man bør gå fram når lommeboken er kommet på avveie. Det holder ikke bare å sperre kontoen når legitimasjonskortet blir misbrukt. Hvordan kan dette skje, og er kontrollrutinene i kjøpesentrene gode nok?
Folk i bransjen og politiet innrømmer i programmet at denne form for kriminalitet er blitt et stort problem.

Møbelkjøp i Sverige
Det er ikke bare kjøttvarer som er billige i vårt naboland. Man kan faktisk spare masse penger på å handle stilmøbler over grensen. Men vinningen går fort opp i spinningen hvis man prøver å snike seg forbi tollernes grønne lys og blir tatt. Straffen er en klekkelig bot, og alle varene blir inndratt!
Det er alltid lurt å være en ærlig samfunnsborger. - I kveldens sending får du vite at ærlighet til og med er lønnsomt, opplyser programleder Steinar Mediaas.

Spare til barna/avgifter
Noen råd er dyrere enn andre. Det gjelder særlig banker som nå råder oss til å spare penger til barna. En undersøkelse viser at flere av landets største banker overselger barnesparproduktene sine og advarer ikke mot avgiftsspøkelset!

Økodrama - overføring av verdier til kona
Kundene med store og små økonomiske bekymringer kommer og går hos Kampen frisør.
Og alltid like lydhøre Erna ordner sveisen og kommer med gode råd. I kveld er det Sven (Karl Sundby) og sønnen Kåre (Martin Gravklev) som inntar frisørstolen. Sven driver en risikofylt forretningsvirksomhet og har overført ved tinglyst ektepakt fast eiendom m.m. på kona, for å sikre seg mot kreditorer.
Kan gaven gjøres til den annen ektefelles rådighetsdel av felleseiet, eller er det nødvendig, som Sven har gjort, å gjøre det til den annen ektefelles særeie? Hva hvis ektefellene kjøper noe nytt - f.eks. nytt innbo, ny bil? Blir dette fortsatt tilhørende den annen ektefelle? Se ekteskapslovens paragraf 51 og 51!

NRK1 onsdag kl 22.00

Bilde (Via Scanpix/Internett)
Sven (Karl Sundby) legger ikke skjul på sine økonomiske bekymringer, mens Frisørdame Erna (Anne Marie Ottersen) ordner på sveisen til sønnen Kåre (Martin Gravklev).

Egenprodusert økonomiprogram
Programleder og redaktør: Steinar Mediaas, tlf. 23042553
Reportere: Lene Dreyer, Hege Grubben og Hedvig Bjørgum
Pressekontakt i Fjernsynets informasjonsavdeling: Siri G. Meyer, tlf. 23048123

\0\0\0