Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 onsdag 5. mai 2010 kl 20.15 På tur med Lars Monsen: Femundsmarka

Revolverfisking

Lars og Kayaqe fortsetter turen i Femundsmarka. Der møter de blant annet en fyr som praktiserer en utradisjonell form for gjeddejakt.

Lars og Kayaqe tar seg over innsjøen Rogen, som ligger helt inne ved grensen til Sverige. Derfra fortsetter turen nedover elven Mugga. Litt senere møter han en småskummel type. Man skiller seg unektelig litt ut når man bruker revolver for å få has på storgjedda...

Sammen med tilsvarende vernede områder på svensk side, utgjør Femundsmarka nasjonalpark et av de største urørte villmarksområdene i Sør-Skandinavia. Her finnes flere sjeldne smådyr- og fuglearter.

Om serien
Lars Monsen begir seg ut i villmarken igjen, men denne gangen går turen i norsk terreng. Han har med seg regissør Fridtjof Kjæreng som turkamerat, og de reiser med hundespann i Svartisen, med kano i Femunden og til fots på Finnmarksvidda.

Lars Monsen og Fridtjof Kjæreng tar med seerne på spektakulære naturopplevelser i forskjellige norske omgivelser. Underveis får de følge av hundespann, de blir utfordret i isfiskekonkurranse, svømmer i Norges lengste underjordiske elv og treffer en skummel mann med revolver.

Programmet er sendt tidligere.

Samproduksjon mellom NRK Underholdningsavdelingen og f(x) produksjoner (2005)
Programleder: Lars Monsen
Regissør: Fridtjof Kjæreng
Prosjektsjef: Stina Greaker
Kontaktadresse for presse: Presse, tlf 414 28 800
TV-seere bes kontakte: Publikumsservice 815 65 900 Publikumssevice