Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 onsdag 4. august 1999 kl 20.05 Bli med på Antikktorget

Bli med på Antikktorget (ttv)


NRK1 onsdag 4. august kl 20.05
Bli med på Antikktorget (6:6)

En kikkert og et ferdaskrin

Til tross for en regnfyllt dag, var oppmøte på siste opptak av \"Bli med på Antikktorget\" bra. Folk strømmet til med alskens rariteter og ekspertene NRK hadde hyret inn fikk nok å gjøre.
- Folk kom med stort og smått, noe av det av god verdi, annet med større affeksjonsverdi enn penger. Men det er uansett moro å få vite hva du har stående og kanskje få bekreftet at det kommer fra oldemors tid, sier prosjektleder Mette Janson.
Ekspert Bjørn Seim får et gammelt ferdaskrin i fanget til vurdering. Hvilken historie ligger i denne?
Ekspert Einar Tore Ulving får en langkikkert i hendene. Hvor gammel er den og er den verdifull?
Rundt 400.000 seere har fulgt NRK og programleder Ruth Wærdahl Wesenlund i disse sommerprogrammene, det er tydelig at interessen for det gamle er stor.

Om serien
Hva er det du egentlig har på loftet eller i en krok i stua? Hvor gammelt er det? Kanskje det har en verdi som gjør at du bør høyne hjemforsikringen? Kanskje det er en fantastisk historie bak antikviteten som bare en ekspert kan vite? Masse mennesker har strømmet til Vestkanttorget for å bli med i programmet og la våre eksperter vurdere sine gjenstander. Her blir det mange morsomme historier og overraskelser for både den som er i ruta og den som sitter i stua.
- Dette er både underholdende og lærerikt, sier prosjektleder Mette Janson.
Vestkanttorgets myldrende lørdagsaktivitet blant allehånde boder og selgere av \"brukt og antikt\" er bakteppet når NRK inntar et hjørne av denne plassen på Majorstuen i Oslo.
Eksperter på alle områder
På Vestkanttorget er det eksperter på sølvsaker, kinesisk og europeisk porselen, glassgjenstander, bondeantikviteter, byantikviteter, messing og tinn, dukker, leketøy, bamser, maritime gjenstander også videre - her vil ekspertene innen alle disse områdene være tilstede.
Omviser er Ruth Wærdahl Wesenlund, som selv er ekspert på dukker. Hun er en lidenskapelig dukkesamler og har et \"helt hav\" av dukker i hjemmet sitt.

NRK1 onsdag kl. 20.05

Bilde (via Scanpix/Internett)
1. Bjørn Seim vurderer et godt gammelt ferdaskrin.

2. Hvor gammel er denne langkikkerten? Einar Tore Ulving studerer den nøye.

Egenproduksjon fra Underholdningsavdelingen
Pressekontakt Fjernsynets informasjonsavdeling: Anne Bekkevold, 23 04 89 56
Programleder: Ruth Wærdahl Wesenlund
Prosjektleder: Mette Janson, 23 04 75 14