Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK2 fredag 6. desember 2002 kl 20.10 Martha Argerich

Skumringstime med Martha Argerich

Stjernepianisten Martha Argerich tar imot applaus under et norgesbesøk (Stavanger Kammermusikkfestival 1999). (Foto: Anders Minge)
Stjernepianisten Martha Argerich tar imot applaus under et norgesbesøk (Stavanger Kammermusikkfestival 1999). (Foto: Anders Minge)
En av de helt store pianistene inntar podiet på ”Hovedscenen” og forteller for første gang om sin kunst. I et fransk portrettprogram møter vi den ildfulle argentineren Martha Argerich.

Det hender hun spiller med en slik intensitet og i et slikt tempo at noteblad-venderne – ”bladlusene” – har problemer med å snu arkene for henne. Stjernepianisten Martha Argerich er kjent for sine temperamentsfulle tolkninger av klaverlitteraturen. Til franskmannen Georges Gachot forteller hun om sine opplevelser, sine tvil og kunstneriske seire, og om sin umettelige appetitt på musikk.

Legenden snakker
Hun har hele veien vært den kanskje mest tilbaketrukne blant stjernepianister. For første gang løfter hun litt på sløret foran et kamera. Vi følger Martha Argerich rundt om i verdens konserthaller og i hjemmet. Vi får med oss høydepunkter fra så vel den siste tiden som fra arkivene.

Fransk program innkjøpt fra Ideale Audience International
Originaltittel: Martha Argerich Evening Talks
Regi: Georges Gachot
Pressekontakt Steinar Dahl, tlf. 23 04 74 57