Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 fredag 14. juni 2002 kl 23.15 Detektimen: Politiagentene

Skisma i Politiagentene

Spanerne Ellen Mackenzie (Anita Hegh) og Angie Piper (Kate Kendall) ryker uklar med hverandre i
Spanerne Ellen Mackenzie (Anita Hegh) og Angie Piper (Kate Kendall) ryker uklar med hverandre i "Politiagentene". (Foto: Beyond Distr.)
Spaningsavdelingen ved Melbourne-politiet er i store vanskeligheter. I forrige episode ble agent Oscar Stone dødelig såret. Og nå ryker operativ leder i avdelingen Ellen ”Mac” Mackenzie og agent Angie Piper uklar med hverandre.

Tran, en mulig informant som Angie har på hånden, er i en dårlig mental forfatning. Da ”Mac” får Angie til å presse ham til det ytterste, begår han selvmord. Og Angie raser mot ”Mac”.

Intern gransking
Spaningsavdelingen blir stilt overfor en gransking av interne forhold, mens Angie presser på for å få alle fakta på bordet omkring Trans bortgang.

Agent Oscar Stone er på bedringens vei etter skuddskaden han pådro seg i forrige episode av ”Politiagentene”. Samtidig er han i sterk tvil om han kan jobbe videre som spaner igjen.

Dette er siste episode av den australske serien så langt på NRK1, men fortsettelse følger! Innkjøpsavdelingen har allerede tatt inn nye episoder fra produksjonsselskapet i Melbourne.

Mer om serien
Den australske serien ”Politiagentene” (Stingers), er et annerledes og spennende politidrama som ligger tett opp til virkeligheten. Dette er den mest populære politiserien i Australia, og den er også blitt godt mottatt av kritikere og tv-publikum her hjemme.

Vi følger en gruppe politiagenter som lever et hemmelig liv under stadig skiftende identiteter. Ved hjelp av løgner og dobbelspill infiltrerer politiagentene de kriminelle miljøene
og løser saker der andre politienheter står maktesløse. De skjuler sin virkelige identitet, ikke bare for forbryterne, men også for kollegene som vet svært lite om hva de jobber med.

Tre menn og tre kvinner utgjør nå Melbourne-politiets hemmelige spanergruppe: Peter Church (Peter Phelps) er en ensom ulv som er dypt plantet i det kriminelle miljøet. Ellen Mackenzie, kalt ”Mac” (Anita Hegh), har hatt en lynkarriere i politiet og er spaningsgruppens operative leder. Angie Piper (Kate Kendall) er en meget samvittighetsfull og fysisk topptrent politikvinne. Oscar Stone (Ian Stenlake) er gruppens klovn, og han er et geni når det gjelder å skape nye identiteter. Dessuten er den nye agenten Danniella ”Danni” Mayo (Roxane Wilson) begynt i avdelingen.

Australsk kriminalserie
Originaltittel: Stingers (serie 3)
Produksjon: Beyond Simson Le Mesurier for Channel Nine
I rollene: Anita Hegh, Peter Phelps, Kate Kendall, Ian Stenlake og Roxane Wilson Pressekontakt: Steinar Dahl, tlf. 23 04 74 57 ()

Bilde
Spanerne Ellen Mackenzie (Anita Hegh) og Angie Piper (Kate Kendall) ryker uklar med hverandre i ”Politiagentene”. (Foto: Beyond Distr.)