Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 fredag 14. mars 2003 kl 19.55 Venneprøven

Vennskap settes på nye prøver

Jan Erik Larssen, Hilde Hummelvoll og Asgeir Borgemoen (NRK-foto: Ole Kaland)
Jan Erik Larssen, Hilde Hummelvoll og Asgeir Borgemoen (NRK-foto: Ole Kaland)
Hilde Hummelvoll har denne gangen invitert bilfantasten Jan Erik Larssen og "sjefen over alle sjefer", barnas egen Asgeir Borgemoen med hvert sitt vennelag. Det blir munter konkurranse om hvilket lag som kjenner hverandre best.

Jan Erik Larssen stiller med vennene Ulf Morten Singstad og Rune Bergquist. Jan Erik traff Ulf Morten i Oslo Gospel Choir i 1988, og siden har de holdt kontakten. Ulf Morten er for øvrig butikksjef/daglig leder i Posten i Mandal, og har beholdt interessen for sang og musikk.

Rune og Jan Erik traff hverandre i det militære i 1990. Rune har jobb som markedskoordinator i G-Sport, og er Jan Eriks beste "lekekamerat".

Fra barn til dyr
Asgeir Borgemoen har beveget seg fra barn til dyr. Nå er han aktuell på NRK1 i programserien "Kompis" sammen med dyrenes beste venn, Trude Moestue. Asgeirs venner i kveld heter derimot Thor-Erik Guldbrandsen og Bjarne Træen. Asgeir og Thor-Erik jobbet første gang sammen i barne-tv, i programmet "Fritt fram", og senere har de turnert sammen i over fire år.

Bjarne er sosialantropolog og jobber i UDI. Han er med i visegruppen "Nye skalder", og han og Asgeir har vært venner siden 1994.

Om serien
Hilde Hummelvoll leder "Venneprøven" fredager klokken 19.55. Ukentlig møtes to lag som skal konkurrere mot hverandre. Hvert lag består av en kjent person som har med seg to venner, og de skal svare på spørsmål som for eksempel: "Hvem bruker mest tid foran speilet? Eller "Dere ser på bryllupet til kronprins Haakon og Mette-Marit – hvem blir mest rørt?" Har alle tre på laget samme svar, får de poeng.

Det er også flere typer konkurranser i programmet, blant annet syngekonkurranse, lyvekonkurranse og kunnskapskonkurranse.

Premiene er ikke de mest luksuriøse, men desto mer morsomme. Beversafari i Nordmarka og handletur til Svinesund er noe av det Hilde kan by på til vinnerne.

Gil Bonden og bandet hennes BoogaBoys blir fast musikalsk innslag i "Venneprøven".

Egenprodusert underholdning
Programleder Hilde Hummelvoll
Prosjektleder Anne Torjusson Diesen
Pressekontakt Inger Larsen, tlf: 23 04 74 83