Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 onsdag 18. november 2009 kl 21.45 House

Den store styrkeprøven

Dr. Gregory House (Hugh Laurie) fortsetter sin eksentriske fremgangsmåte for å ansette nye leger til spesialistteamet sitt. (Foto: NBC Universal)
Dr. Gregory House (Hugh Laurie) fortsetter sin eksentriske fremgangsmåte for å ansette nye leger til spesialistteamet sitt. (Foto: NBC Universal)
En halvgammel tidligere rockestjerne med fortid som rusmisbruker kollapser. House bestemmer seg for at dette kasuset bestemmer hvem av kandidatene som får bli.

Cuddy maser på House om at han snart må ta en beslutning angående kandidatene. House bestemmer seg for at avgjørelsen skal hvile på en riktig diagnostisering av musikeren. Kandidatene må prøve seg en og en. House gir dem en anatomisk modell av et øyeeple, og erklærer høytidelig at kun legen som holder dette trofeet, kan behandle pasienten.

Fortidens synder
Foreman antar, naturlig nok, at kollapsen skyldes mannens tidligere rusmisbruk. House derimot mener at med så mange symptomer må det skyldes en annen sykdom eller lidelse i kroppen som pasienten ikke har visst om.

Uventede nyheter
Samtidig har Dr. Wilson har den glede å informere en pasient om at hans uhelbredelige kreft ikke lenger er å spore i kroppen. Men mannen blir slett ikke glad for de gode nyhetene, han har jo forberedt seg på slutten.

Om serien
Sammen med sitt team av unge, geniale leger tar Gregory House fatt på medisinske utfordringer med uortodokse metoder. Vår eksentriske venn står nesten alene etter at flere av medarbeidere har sluttet, eller fått sparken. En rekke kvalifiserte leger kjemper om å få bli del av Houses nye spesialteam.

Doktor Gregory House mangler fullstendig sosiale antenner og vil helst unngå personlig kontakt med pasientene. Likevel nyter han stor respekt som diagnostiker. Han elsker utfordringen ved å stå overfor et nytt, tilsynelatende uløselig medisinsk puslespill.

I rollen som doktor House møter vi briten Hugh Laurie, kjent blant annet fra barnefilmene "Stewart Little". Han er legesønn og har derfor uttalt at han har litt dårlig samvittighet over å bli "betalt mer enn sin far for å prøve å være en uekte versjon av ham".

Jesse Spencer som spiller legen Robert Chase, er også legesønn i virkeligheten. Ellers på rollelisten står Lisa Edelstein (Ally McBeal), Robert Sean Leonard (Dead Poets Society), Omar Epps (Akutten, Skrik 2).

Sendt søndag på NRK3.

Amerikansk dramaserie 2007
Produsert av NBC Universal
Originaltittel: House, series 4
Originaltittel på kveldens episode: "Games"
I rollene: Hugh Laurie (Gregory House), Lisa Edelstein (Lisa Cuddy), Omar Epps (Eric Foreman), Brian Klugman (Stark), Anne Dudek (Amber), Olivia Wilde ("Thirteen").
Pressekontakt: Jade Josefine Nordahl, tlf: 92403873/ 23044576.
Tv-seere bes kontakte Publikumsservice, tlf 815 65 900