Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK2 lørdag 17. mars 2012 kl 21.10 Filmens historie

Inspirert av krig og skandaler


Den episoden av serien om filmens historie avslører hvordan traumer etter krig førte til at filmhistoriene ble mer dristig.

Med utgangspunkt i Italia reiser vi til Hollywood, fra Orson Welles til mørkleggelsen av amerikansk film og dramaene rundt McCarthy-perioden. Manusforfatterne Paul Schrader og Robert Towne diskuterer denne tidsperioden mens Stanley Dohen, som regisserte "Singin’ in the rain" ser tilbake på sin karriere.

Vi rekker også et besøk til Storbritannia hvor filmer som "The third man" oppsummerer denne tiden i britenes filmhistorie.

Om serien
I denne serien om kino og filmen er det filmen som er hovedpersonen – en episk historie som startet med de små gründerne og endte i en globalisert milliardindustri. Den prisbelønte filmskaperen Mark Cousins guider oss igjennom filmens historie i denne britiske dokumentarserien. Fra 1930-årenes glamour til glimt bak kulisser og nåtidens digitale løsninger.

Medvirkende: Wim Wenders, Gus van Sant, Amitabh Bachan, Lars Von Trier, Stanley Donen, Claire Denis, Bernardo Bertolucci, Robert Towne, Jane Campion og Claudia Cardinale.

Britisk dokumentarserie fra 2011.
Produsert av Hopscotch Films.
Med: Mark Cousins.
Originaltittel: The Story of Film. An Odyssey.
Presseansvarlig: Aesha Ullah, mobil: 41 41 46 53, tlf: 23 04 93 75.
TV-seere kan henvende seg til Publikumsservice, tlf 815 65 900.