Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 torsdag 9. november 2006 kl 21.35 Ørnen

Norsk politi hjelper "Ørnen"

Politiinspektør Hauge (Bjørn Floberg) samarbeider med dansk politi. Foto: DR.
Politiinspektør Hauge (Bjørn Floberg) samarbeider med dansk politi. Foto: DR.
Politi-inspektør Hauge har bidratt til at den internasjonale aksjonen mot pedofiliringen ble en suksess. Men mannen som drepte den vesle danske jenta i Sverige, er ikke tatt. Kan nøkkelen til drapsgåten ligge i Norge?

Dansk, svensk og norsk politi frykter at drapsmannen "groom" skal slå til igjen, men de vet ikke når eller hvor. Norsk politi står muligens foran et gjennombrudd da de oppdager at en hotellgjest ligner på det bildet som er sendt ut av den etterlyste. Mannen er amerikaner og heter Kyle Grahame. Han er på bryllupsreise i Europa med sin kone.

På hotellrommet ser Grahame på nyhetene at han er etterlyst av politiet. I desperasjon ringer han en mann ved navn Terje Krogstad. Han er leder for en respektert hjelpeorganisasjon kalt "Guds gatebarn". Det er tydelig at Krogstad kjenner amerikaneren, men han avviser å hjelpe ham.

Om serien
Krimserien "Ørnen" er en stort anlagt serie fra Danmarks Radio, produsert i samarbeid med NRK Drama og svensk og islandsk fjernsyn. Serien beskrives som en moderne krimodyssé med mye action. Samtidig handler den om en ung manns indre og ytre reise, inspirert av det klassiske dramaet "Odysseen".

Ved siden av "Krøniken" har "Ørnen" vært den mest markante dramasuksessen i Danmark. Under fjorårets Emmy-utdeling gikk serien til topps i klassen for beste internasjonale dramaserie. Dette har ført til stor interesse for serien internasjonalt, og DR samarbeider nå med et stort verdensomspennende distribusjonsselskap. Serien er allerede dubbet til tysk, og en fransk og spansk versjon er på trappene. Serien vises i Norge, Sverige og Island.

I høst sender NRK sesong 2 og 3, hver på åtte episoder. Tredje og siste sesong sendes i Danmark i oktober. Det er totalt produsert 24 episoder av "Ørnen".

Dansk krimodyssé, sesong 3
Av Peter Thorsboe og Mai Brostrøm
Produksjon: DR i samarbeid med NRK, SVT og RUV
Produsent: Sven Clausen
Med Jens Albinus (Hallgrim Ørn Hallgrimsson), Ghita Nørby (Thea Nelleman), Marina Bouras (Marie Wied), Steen Stig Lommer (Villy Frandsen), Janus Bakrawi (Nazim Talawi), Susan A. Olsen (Ditte Hansen), David Owe (Michael Kristensen), Ines Prange (Estrid Eriksen), mfl.
Pressekontakt: Sidsel Aarsnes Linden, 23 04 98 41/909 55 364
TV-seere bes kontakte Publikumsservice, tlf. 815 65 900, mail: info@nrk.no


LENKER
  • Les mer