Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK2 tirsdag 30. mars 2004 kl 20.05 Kylie Kwongs kjøkken: Smeltedigelen

Oppfinnsom mat

Kinesere er kjent for å være oppfinnsomme kokker, og de kan lage fantastisk mat ut fra de enkleste råvarer. De tar vare på alt, og ingenting skal være ubrukt.

Kylie lager festmat av enkle basisvarer og tester resultatet på et kjent kinesisk spisested i Sydney. Staben som jobber der, vil mer enn gjerne prøve ut rettene i lunsjpausen sin.

Tur til markedet
Kylie lager blant annet kokt oksemage, sautert kyllinglever og reddiksalat, ferske risnudler og bacon med bær. Hun tar med seg moren sin til markedet i Chinatown for å få den beste kvaliteten og den beste prisen på kyllingføtter.

Det andre kaster vekk, er en delikatesse i Kylies familie. Og selv om noe av dette kan virke rart og uvant så lover hun at det ikke er fattigmannskost – men nydelig gourmet!

Om serien
Finn fram woken, ta et godt tak i spisepinnene og bli inspirert av en av Australias mest populære unge kokker – Kylie Kwong. Hun lager kinesisk mat som du aldri har sett det før og gir deg ideer til moderne, sunn og fantastisk mat hun har laget siden hun var fem år gammel.

Født inn i en av Australias eldste kinesiske familier har Kylie kinesisk kokekunst i blodet. Hun kombinerer tradisjonelle familieoppskrifter med de nyeste ideene hun har lært gjennom en suksessfylt karriere. Resultatet er en spennende blanding av øst og vest.

Historien bak suksessen
Denne serien forteller også Kylies livshistorie og om oppveksten som australskfødt kineser. Vi får innblikk i barneårene da hun lærte kinesisk kokekunst av sin mor, og veien fra kokkelærling til ettertraktet kjøkkensjef. I dag driver hun sin egen restaurant i Sydney, "Billy Kwong".

Oppskrifter til hver episode vil etter hvert bli lagt ut på www.nrk.no/mat

Australsk matprogram
Originaltittel: Kylie Kwong: Heart and Soul, episode 5: Frugal Food
Programleder: Kylie Kwong
Prosjektleder: Britt Holm
Pressekontakt: Elisabeth Burø, tlf: 23 04 98 32/93 04 66 97


LENKER
  • www.nrk.no/mat