Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 onsdag 24. oktober 2001 kl 19.30 Forbrukerinspektørene

Idiotvei

Håkon Haugsbø undersøker hvordan unge mennesker ser på seg selv som forbrukere i
Håkon Haugsbø undersøker hvordan unge mennesker ser på seg selv som forbrukere i "Barn av formuen", som er Fornrukerinspektørenes nye miniserie. Her med de tre hovedpersonene Simen (15), Iver (8) og Jens (13) (Foto: Linn Amundsen)
Gamle reguleringsplaner i landets kommuner kan gi idiotiske utslag når folk skal bygge hus. I kveldens FBI forteller Ole Hedemann historien om Oslomannen som må bygge en vei til nesten en halv million kroner for at han skal få bygge hus på tomta si. Årsak: Den over 30 år gamle reguleringsplanen sier at det skal gå en kommunal vei forbi tomten, men denne veien er det ingen som trenger lenger.

Hvis du er så heldig å ha 50.000 kroner til overs, hva er det beste du kan gjøre for å få pengene til å yngle! Elin Ruhlin Gjuvsland får eksperthjelp til å gi deg noen gode råd.

"Barn av formuen" er tittelen på Forbrukerinspektørenes miniserie om unge og forbruk som starter i kveld. Håkon Haugsbø og fotograf Linn Therese Amundsen har fulgt en familie på Lillehammer for å få vite litt mer om hvordan de unge ser på seg sjøl som forbrukere. I kveld blir du kjent med de tre hovedpersonene Iver (8), Jens (13) og Simen (15).

Egenprodusert forbrukermagasin
Programledere: Ole Hedemann, Elisabet Grøndahl, Elin Ruhlin Gjuvsland, Håkon Haugsbø og Snorre Tønset
Prosjektleder: Tove Austad
Pressekontakt: Elisabeth Burø, 23049841

1. og 2. Håkon Haugsbø undersøker hvordan unge mennesker ser på seg selv som forbrukere i ”Barn av formuen”, som er Fornrukerinspektørenes nye miniserie. Her med de tre hovedpersonene Simen (15), Iver (8) og Jens (13) (Foto: Linn Amundsen)


LENKER
  • Forbrukerinspektørene