Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 mandag 16. januar 2006 kl 21.30 Krøniken

Familie-krøniken fortsetter

Søs (Maibritt Saerens) har fått ny jobb som tv-produsent. Samtidig sliter hun i ekteskapet med Palle From. (Foto: DR)
Søs (Maibritt Saerens) har fått ny jobb som tv-produsent. Samtidig sliter hun i ekteskapet med Palle From. (Foto: DR)
I kveld er det klart for den siste sesongen med populære Krøniken, og vi får endelig vite hvordan det går videre med Ida, Palle og Søs etter at Erik tok sitt eget liv. Året er 1964, og mye nytt står på trappene for dem alle.

Det er gått to år siden Erik begikk selvmord når vi møter Ida og de andre igjen.
Hun bor stadig i sin lille leilighet med sønnene Bo og Henrik, og arbeider som sekretær ved universitetet. Ida har også fått en ny kjæreste i Søren.

Hun kan likevel ikke fri seg fra mistanken om at eks-svigerfaren Kaj Holger var medskyldig i Eriks død. Hennes bitterhet bidrar til at sønnene ikke ser besteforeldrene så ofte, og det bygger seg opp til en konfrontasjon mellom Ida og Kaj Holger.

Hjemme hos Kaj Holger og Karin har tiden nærmest stått stille siden Eriks død. Karin har gravd seg ned i sorgen, mens Kaj Holger først og fremst er opptatt av Bella. Eriks dødsfall har forsterket avstanden mellom dem, og det er uvisst om de noen gang vil finne tilbake til en felles fortrolighet.

Heller ikke ekteskapet til Søs og Palle er rosenrødt for tiden. Søs er blitt tv-produsent og er mye borte fra hjemmet. Palle synes ikke livet som foketingsrepresentant er blitt slik han håpet på. Og Søs’ utroskap hjelper heller ikke på forholdet dem imellom.

Hos Karen og Børge er man derimot i full gang med å planlegge bryllup. Emma skal gifte seg med sin Morten, og mange ting må i orden før den store dagen. Mortens mor har imidlertid sine meninger om hvordan en bryllupsfest bør gjennomføres, og en konfrontasjon mellom mødrene synes etter hvert uunngåelig.

Om Krøniken
I ukene fremover viser NRK1 de siste episodene av det danske slektsdramaet Krøniken.

Det er tidligere sendt 15 episoder av den populære serien, som i gjennomsnitt fenget 770 000 seere sist den ble vist på norsk tv.

Hele serien utspiller seg i løpet av 25 år, en tidsepoke hvor det danske samfunnet i stor grad forandrer seg. Velferds-Danmark skapes, og familiemønstrene endrer seg på en måte ingen hadde kunnet forestille seg. Danmark meldte seg ved seriens start i 1949 inn i NATO, og ved seriens slutt i 1972 inn i EU.

Serien dreier seg dermed ikke bare om hovedrolleinnehavernes liv og utvikling, men gir også et innblikk i Danmarks historie som har hatt stor betydning for hvordan landet er i dag.

Dansk dramaserie (2004)
Originaltittel: Krøniken (sesong 3)
Produsert av: DR TV Drama
Manus: Stig Thorsboe og Hanna Lundblad
Med: Anders W. Berthelsen, Anne Louise Hassing, Maibritt Saerens, Waage Sandø, Pernille Højmark, Dick Kaysø, Stina Ekblad og Signe Skov.
Pressekontakt: Marianne Vinje, tlf 23 04 99 18/988 588 80


LENKER
  • Les mer