Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 søndag 18. februar 2007 kl 21.25 Min misunnelige frisør

Frisørbesøk er ingen spøk

Aromaterapeuten Susie (Hildegunn Riise) kommer som et friskt pust inn i Bents (Gard B. Eidsvold) liv (Foto: Columbia TriStar Nordisk Film Distributor)
Aromaterapeuten Susie (Hildegunn Riise) kommer som et friskt pust inn i Bents (Gard B. Eidsvold) liv (Foto: Columbia TriStar Nordisk Film Distributor)
Bent er aldri borte fra jobben, han klipper seg alltid hos samme frisør og han bringer trofast den daglige middagen til sin gamle far. Men så dukker Susie opp, et fyrverkeri av en aromaterapeut. Hun skal starte opp i nabolaget, Bent blir betatt og frisøren blir sjalu.

Susie har imidlertid et ekstremt dårlig korttidsminne, og husker aldri noe fra dagen før. Bent blir motvillig fascinert av henne som tror at hvert møte er deres første, og som hver dag like entusiastisk ønsker ham velkommen som ny kunde. Frisøren Frank ser hva som holder på å skje, og han advarer Bent mot å gjøre noe ubetenksomt. Men Bent bestemmer seg for å gjøre noe nytt i livet sitt. I det minste skifte frisør.

Frank og Bent blir invitert på innflyttingsfest til Susie, men den noe spesielle frisøren Frank har allerede bedt sin eneste stamkunde, Bent, på middag for å feire 10-årsjubileet samme kveld. Bent dør etter å gå på Susies fest, men frisøren går ut over alle sosiale normer og oppfører seg som en furten kjæreste. Når Bent begynner å klippe håret sitt hos en konkurrent, må Frank foreta seg drastiske ting for å beholde Bent, sin egen salong og sin egen eksistens.

Om filmen
"Min misunnelige frisør" er bygget på Lars Saabye Christensens novelle "Den misunnelige frisør", og er regissøren Annette Sjursens spillefilm-debut.

De tre hovedpersonene i fortellingen bor i samme gate, og har på hver sin måte låst seg fast i en tilstand. De utfordrer ukjente sider av hverandre, og det gryende vennskapet stiller nye krav. Spørsmålet er om de våger å endre seg,

Norsk drama (2004)
Originaltittel: "Min misunnelige frisør"
Med Gard B. Eidsvold (Bent, Bjørn Sundquist (Frank), Hildegunn Riise (Susie), Espen Skjønberg (Bents far), Jørgen Langhelle (Finn) og Kristoffer Joner (Christian)
Regi: Annette Sjursen
Pressekontakt: Inger Larsen, tlf: 23 04 74 83 / 98 87 50 78
TV-seere bes kontakte Publikumsservice, tlf: 815 65 900
info@nrk.no