Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK2 søndag 10. desember 2006 kl 21.10 Hovedscenen: Tornerose

Nyvåken "Tornerose"

Maiko Nishino som Aurora og Richard Suttie som Prins Florimund i Nasjonalballettens
 makeløse ny-produksjon av
Maiko Nishino som Aurora og Richard Suttie som Prins Florimund i Nasjonalballettens makeløse ny-produksjon av "Tornerose". (Foto: Erik Berg, DNO)
Ny-produksjonen av klassikeren "Tornerose" med Nasjonalballetten sist vår innebar ny lyddesign, nye kostymer og ny scenografi. NRK var på pletten, og i kveld får vi den gnistrende forestillingen til Peter Tsjaikovskijs sjarmerende og varme musikk.

Nasjonalballettens diva og stjerneballerina Maiko Nishino danser eventyrlig i Tornerose-rollen, særlig i samdans med prinsen selv, Richard Suttie. Se også opp for Ingrid Lorentzen som djevelsk og livsfarlig i Carabosse-rollen.

Kostymer og scenografi har suverene Sandra Woodall (USA) kvittert for. Operaorkestret gnistrer fra orkestergraven under ledelse av Paul Connolly (USA).

Scenografisk var ny-utgaven av "Tornerose" historisk, med 239 nye kostymer og 24 håndmalte scenetepper. En av de største produksjonene på Den Norske Opera overhodet.

"Tar helt av, både visuelt, danseteknisk og koreografisk," lød Aftenpostens anmeldelse av "Tornerose" med Nasjonalballetten i vår.

Balletten sendes også på NRK1 i romjulen, da i fire deler.

Egenprodusert musikkprogram fra NRK Kultur (2006)
Programleder: Arild Erikstad
Prosjektleder: Anne Røthing
Pressekontakt: Steinar Dahl, tlf. 23 04 74 57
TV-seere bes kontakte Publikumsservice, tlf. 815 65 900, mail: info@nrk.no