Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK3 fredag 3. september 2010 kl 21.20 Film: Kaptein Corellis mandolin

Krig og kjærlighet

Kaptein Corellis mandolin: Pelagia (Penélope Cruz) og Antonio (Nicolas Cage) må velge mellom krig og kjærlighet. (Foto: Universal Studios)
Kaptein Corellis mandolin: Pelagia (Penélope Cruz) og Antonio (Nicolas Cage) må velge mellom krig og kjærlighet. (Foto: Universal Studios)
Det er 1943 og krig i Europa. Italienske styrker okkuperer den greske middelhavskysten. Den italienske kapteinen Antonio Corelli kommer til Kefalonia, og flytter inn i huset til øyas lege sammen med kompaniet sitt. Legen har en datter, og krigen virker fjern…

Tidløs og glemt stiger den greske øya Kefalonia opp fra det skinnenede, turkise Joniske hav. Det er hjemmet til et folk som elsker landet sitt. Naturen har tatt friheter med Kefalonia, den har ristet og vrengt landet med vodlsomme jordskjell, men øya har svart med verdighet og ro, og beholdt tradisjoner og myter for alltid.

De italienske okkupasjonsstyrkene kommer til øye og kaptein Antonio Corelli flytter inn i huset til øyas lege, sammen med kompaniet sitt. Soldatene ser på oppholdet som en ferie og nyter livet.

Legens datter, Pelagia, er en viljesterk dame som først blir fornærmet av de italienske soldatenes oppførsel. Men kaptein Corelli gjør inntrykk på henne med sin uimotståelige personlighet og sin mandolin, og etter hvert blir hun svak for ham.

Gjensidig tiltrekning
Når Pelagias forlovede, som er en lokal fisker, drar i krigen, blir vennskapet mellom Antonio og Pelagia enda sterkere. Hennes intelligens og skjønnhet har gått rett i hjertet på ham, og hans svakhet for landsbyens pulserende dagligliv får ham til å tvile på hensikten med krigen. Antonio blir en del av landsbyens daglige liv, men øyeblikket er flyktig.

Etter hvert kommer krigshandlingene nærmere, og Antonio og Pelagia må velge mellom lojaliteten til fedrelandet og kjærligheten til hverandre – en kjærlighet mot alle odds – og holde ut det uunngåelige offer som følger med evig oppofrelse.

Om filmen
Filmen er basert på romanen "Kaptein Corellis mandolin" av Louis de Bernières. Boken kom ut i 1993.

Filmen er sendt tidligere

Amerikansk romantisk drama (2001)
Originaltittel: Captain Corelli’s Mandolin
Produsert av Universal Pictures
Regi: John Madden
I rollene: Penélope Cruz, Nicolas Cage, Christian Bale, John Hurt og Viki Maragaki
TV-seere bes kontakte Publikumsservice, tlf: 815 65 900 info@nrk.no