Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 tirsdag 18. juni 2002 kl 20.00 Da Capo

Svensk aften med sang og sildebord

Sven Bertil Taube, Ann-Louise Hansson og Vidar Lønn-Arnesen (Foto: Rune Lønn-Arnesen)
Sven Bertil Taube, Ann-Louise Hansson og Vidar Lønn-Arnesen (Foto: Rune Lønn-Arnesen)
Vidar Lønn-Arnesen åpner ”stora famnen” for broderfolket fra øst. Sven Bertil Taube og Ann-Lousie Hansson er gjester i studio og bidrar med kjente og kjære svenske viser og slagere. Restauratør Arne Sunde disker opp med et ekte svensk sildebord.

Sven Bertil Taube er for tiden bosatt i London, men har vært i Norge mange ganger. Sven Bertil byr på musikk av Bellman, ”Fjäriln vingad syns på Haga”, samt en melodi av sin far, Evert Taube, ”Änglamark”. Dessuten viser Sven Bertil stort mannsmot ved sildebordet når han demonstrerer hvordan surströmming skal fortæres. – Det er godt for seerne at de ikke kan lukte det som er på skjermen, sier Vidar, med tanke på surströmmingen. Han forsyner seg for øvrig godt av alt det andre som fins på sildebordet.

Ann-Louise Hansson er også en svensk artist som har hatt mange slagere i Norge, for eksempel ”Tag emot en utsträkt hand”. Hun forteller blant annet om samarbeidet med Fred Åkerström og Cornelis Vreeswijk på 70-tallet, og hun synger et potpurri over de mest kjente visene, fra Bellman til Nils Ferlin.

DnB-koret og publikum blir med i potpurriet over Sven-Ingvars-sanger, blant annet ”Fröken Fräken”, ”Sej inte nej, sej kanskje”, ”Jag ringer på fredag” og ”Min gitarr”. Til slutt synger publikum, Sven Bertil Taube, Ann-Louise Hansson og Vidar Lønn-Arnesen Cornelis Vreeswijks hyllest til Oslo, ”Turistens klagan”.

Egenprodusert underholdning fra 20. mars 2001
Programleder Vidar Lønn-Arnesen
Prosjektleder Eva Marie Gransæter
Pressekontakt Inger Larsen, tlf: 23 04 74 83

Bilder
1. Sven Bertil Taube, Ann-Louise Hansson og Vidar Lønn-Arnesen (Foto: Rune Lønn-Arnesen)
2. Sven Bertil Taube er en stor norgesvenn, som har hatt mange slagere i Norge (Foto: Rune Lønn-Arnesen)
3. Ann-Louise Hansson (Foto: Rune Lønn-Arnesen)
4. Restauratør Arne Sunde, fra Restaurant Gamle Raadhus i Oslo, byr på ekte svensk sildebord, til blant andre Vidar Lønn-Arnesens store glede (Foto: Rune Lønn-Arnesen)