Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 tirsdag 12. februar 2013 kl 19.45 Ut i naturen: I naturens godtebutikk

Ildsjel i nord


- For meg er det like mye friluftsliv å ligge i lyngen og koke kaffe, som å henge i en vertikal fjellvegg etter lillefingeren, sier Randulf Valle.

Han har vært på mange lange og tøffe turer i inn- og utland, men som redaktør i bladet Friluftsliv ønsker han å være en talsmann for lavterskelfriluftslivet. Mange tror at de må gå høyest, brattest eller fortest, og tror ikke at det er nok bare å være ute, sitte i lyngen, fiske eller plukke bær.

Sterk interesse
Randulf Valle er utdannet ingeniør og har doktorgrad i metallurgi. Men hjertet hans banker for friluftsliv.

Da han var ferdig utdannet, bestemte han seg for å prøve å leve av å være på tur. Jobben i bladet Friluftsliv gjør at han får tilbringe mesteparten av tiden sin der han helst vil være - ute. Basen hans er Hammerfest.

Lite besøkt nasjonalpark
-Finnmark er en godtebutikk for friluftsinteresserte, sier Randulf, og selv har han så mye igjen å utforske i dette fylket at han ikke ser noen grunn til å dra på tur andre steder.

Programleder Ingrid Langeland Olderbakk blir med redaktøren til Seiland, en alpin øy med trange fjorder, tusen meter høye fjell og Skandinavias nordligste isbre.

Det blir en tur gjennom vill og dramatisk natur og en sjelden anledning til å oppleve en av våre mest spektakulære, men minst besøkte nasjonalparker.

Egenproduksjon, 2012.
Programansvarlig: Odd Arne Olderbakk
Produksjonsleder: Bjørg Langeland
Kontaktadresse for presse: presse@nrk.no tlf 414 28 800
Tv-seere bes kontakte Publikumsservice tlf 815 65 900