Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK2 fredag 15. september 2000 kl 21.00 Kids

Kids (t)


NRK2 fredag 15. september kl 21.00
Kids

Barn, sex og dop - den tapte uskylden

14 år gamle Telly har to interesser: rullebrett og sex - jomfrusex. \"Kids\" overlater ikke noe til fantasien. Det er en skrekkinngytende reise gjennom storbytenåringenes trøstesløse hverdag: sex, aids, narkotika, rå vold og kriminalitet. Filmen er en rystende beretning om et helt ordinært døgn i livet til Telly og vennene hans.

Sterk og lidenskapelig, fargerik og overbevisende - Larry Clarks \"Kids\" er en historie til skrekk og advarsel. Filmen er på samme tid oppmuntrende og deprimerende. Og den er kompromissløs i sin dystre ærlighet.

Farlig lek
Halvparten av dagens amerikanere har ubeskyttet sex i løpet av tenårene. Det en denne ubehagelige sannheten Larry Clark ønsker å avspeile i fiksjonsfilmen \"Kids\". Gjennom 24 brennhete sommertimer følger vi en gruppe tenåringer i New York på deres skjødesløse søken etter kicks av ymse slag.

Filmens hovedperson er Telly (Leo Fitzpatrick), en keitet fjortenåring som har som sin fremste hobby å \"sprette\" jomfruer. Til tross for hans noe tvilsomme sjarm faller naive småjenter i tolvårsalderen som fluer. Jenny (Chloe Sevigny) finner ut at hun er hiv-smittet, og den eneste hun har ligget med er Telly. Vi følger Jennys jakt på Telly gjennom et døgn, i en verden preget av dop, skating, vold, nasking, sex og voldtekt.

Universell
Fotografen Larry Clark debuterer som spillefilmregissør med denne oppsiktsvekkende fortellingen fra et ungdomsmiljø i New York hvor dop og hiv-smitte er en del av hverdagen. Med usminket realisme skildrer han den fordervede uskylden. Ungdommene i filmen tilhører det moderne, urbane Amerika. Men historien er universell. \"Kids\" viser oss en dag i livet til disse tenåringene - en dag hvor alt og ingenting vil forandres.

\"Kids\" hadde norsk kinopremiere i 1996. Den kontroversielle filmen skapte debatt, men ble godt mottatt av kritikerne. \"Gå og se den - enten du er ung eller foreldre til tenåringer,\" oppfordret VG.

\"Uten å henfalle til moralisering, formidler Larry Clark skjødesløsheten og sårbarheten til disse ungdommene i en film som virker ytterst mørk og pessimistisk, men som likevel har noe livsbejaende over seg.\" (Klassekampen)

\"Filmen er rak og rå, velsignet fri for hollywoodsk dobbeltkommunikasjon med snuskerier og advarsler i samme pakke.\" (Dagbladet)

NRK2 fredag kl 21.00

Bilder
1. 14 år gamle Telly (Leo Fitzpatrick) forfører unge piker på løpende bånd, her på bassengkanten med den mørke skjønnheten Darcy. Men verken Telly eller jentene vet at han er hiv-smittet.

2. Jenny (Chloe Sevigny) blir hiv-smittet etter sin seksuelle debut med Telly.

Amerikansk spillefilm fra 1995
Originaltittel: Kids
Regi: Larry Clark
I rollene: Leo Fitzpatrick, Chloe Sevigny, Rosario Dawson, Justin Pierre

Pressekontakt: Anne-Marie Astad, tlf 23 04 98 41 (anne.marie.astad@nrk.no)