Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 tirsdag 17. november 2009 kl 19.55 Ja, vi elsker

Fire bryllup, fem episoder

I første episode av
I første episode av "Ja, vi elsker "møter vi paret Sara og Bjørge som skal ha et tradisjonelt vossabryllup. (Foto: NRK)
I denne femdelte dokumentarserien møter vi fire unge par som lever i Norge. De har vidt forskjellig kulturell bakgrunn, men har en ting til felles: De skal si ja til å elske hverandre. For evig tid.

Det ene paret er helnorsk. Det andre har indisk opphav, mens det tredje paret har tyrisk opprinnelse. Det fjerde og siste paret er norsk-kenyansk.

Parene har forskjellige verdier og tradisjoner. Gleder og utfordringer står i kø under bryllupsforberedelsene. Familiene krever sitt – det gjør også religion og tro som setter rammen rundt de fire bryllupene.

Bryllupsnerver
I første episode treffer vi Nurdeniz (20) og Hakan (25) som begge er født i Norge, men har tyrkisk opphav. Paret gleder seg til endelig å flytte sammen, og for første gang skal de få sove i samme seng. 600 gjester er ikke akkurat det Nurdeniz hadde tenkt seg, men familien insisterer. I kveld får vi oppleve hvordan de forbereder seg til bryllupet.

Vi møter også det helnorske paret Sara (23) og Bjørge (28) fra Voss. De forbereder seg til et tradisjonelt vossabryllup som blant annet involverer ikke mindre enn 22 hester.

Etter hvert som bryllupene nærmer seg, står nervene mer og mer på høykant, spesielt hos brudene som stresser med antrekk og detaljer.Norsk dokumentarserie i fem deler
Produsert av Dokumentar/Feature-redaksjonen, Faktaavdelingen, NRK.
Redaksjonsleder NRK: Chris Foss
Pressekontakt: Nathalie Sprus , 23044575/90 94 27 08
Tv-seere bes å kontakte Publikumsservice, tlf: 815 65 900