Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 fredag 2. januar 2004 kl 22.15 Detektimen: Politiagentene

Sex og smultringer

Politiagent Church (Peter Phelps) må hamle opp med en mann som lider av Prader-Willis syndrom. (Foto: Beyond Distr.)
Politiagent Church (Peter Phelps) må hamle opp med en mann som lider av Prader-Willis syndrom. (Foto: Beyond Distr.)
Politiagent Church oppdager at de fleste i en kokain-bande er drept da han når fram til gjemmestedet deres. Men vaskehjelpen Theo Bolton har overlevd blodbadet.

Theo viser seg å ha Prader-Willis syndrom, noe som gir seg utslag i liten IQ og stor appetitt. Church finner ut at alt Theo interesserer seg for her i livet, er sex og smultringer. Muligens i omvendt rekkefølge, for smultringer kan han aldri få nok av.

Church Giftekniv
Theo mener han så hvem som skjøt, men vil bare stille som vitne om Church kan skaffe kjæresten Sharine tilbake.

Church oppsøker dating-byrået "The Love Connection" som hjalp Theo med å få kontakt med Sharine, og til sist finner han også fram til Sharine.

Men da Church går videre og forsøker å spleise Sharine med Theo igjen, er fuglen fløyet.

Om serien
Den australske serien "Politiagentene" (Stingers), er et annerledes og spennende politidrama som ligger tett opp til virkeligheten. Dette er den mest populære politiserien i Australia, og den er også blitt godt mottatt av kritikere og tv-publikum her hjemme.

Vi følger en gruppe politiagenter som lever et hemmelig liv under stadig skiftende identiteter. Ved hjelp av løgner og dobbelspill infiltrerer politiagentene de kriminelle miljøene og løser saker der andre politienheter står maktesløse. De skjuler sin virkelige identitet, ikke bare for forbryterne, men også for kollegene som vet svært lite om hva de jobber med.

Sterke menn og kvinner utgjør Melbourne-politiets hemmelige spanergruppe: Peter Church (Peter Phelps) er en ensom ulv, dypt plantet i det kriminelle miljøet. Angie Piper (Kate Kendall) er en meget samvittighetsfull og fysisk topptrent politikvinne. Daniella "Danni" Mayo (Roxane Wilson), har vært single en tid etter å ha hatt et forhold til Peter Church. Ellen "Mac" MacKenzie var leder for spanergruppen, helt til hun selv valgte kjærligheten framfor jobben. Oscar Stone (Ian Stenlake) var gruppens klovn, og et geni når det gjaldt å skape nye identiteter – helt til han ble skutt og drept ved å redde livet til Church. Ved seriens sjette sesongstart er det bare Danni, Church og Angie igjen av den opprinnelige gruppen. Nå må de venne seg til sin nye sjef, Luke Harris, og den nye samarbeidspartneren Chris.

Australsk kriminalserie
Originaltittel: Stingers (serie 6)
Produksjon: Beyond Simson Le Mesurier for Channel Nine
I noen av rollene: Peter Phelps, Kate Kendall, Roxane Wilson, Gary Sweet, Jacinta Stapleton og Rebecca Gibney
Pressekontakt: Steinar Dahl, tlf. 23 04 74 57