Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK2 torsdag 21. september 2000 kl 22.45 Profil: Wallace og Gromit i Hollywood

Profil: Wallace og Gromit i Hollywood (t


NRK2 torsdag 21. september kl 22.45
Profil: Wallace & Gromit i Hollywood

Historien bak de snodige leirfigurene

Nick Park, Dave Sproxton og Peter Lord er Oscar-vinnere og hovedpersonene bak animasjonsfilmene om Wallace & Gromit. Nå er Aardman Animations klare med sin første spillefilm, \"Flukten fra hønsegården\" - \"Chicken Run\" - som hadde premiere 1. september i Norge.

Peter Lord startet Aardman Animations sammen med David Sproxton i 1972. Lord har vunnet en rekke anerkjente priser, og Park har vunnet hele tre Oscar for sine animasjonsfilmer om Wallace & Gromit. Denne dokumentaren forteller historien om håndverket og kunsten bak Aardman, fra de startet med animasjonsfilm og til årets spillefilmdebut.

Hogger hodet av hønene
I filmen \"Flukten fra hønsegården\" møter vi en gruppe høner, fanget bak piggtrådgjerder på Nordre Tvilsheim hønsegård. Hønsegården drives av den strikse og grusomme fru Tvilsheim, som uten nåde hogger hodene av de hønene som ikke produserer nok egg. Hønene legger stadig fluktplaner, men de går i vasken alle sammen. Men en dag kommer den amerikanske hanen Rocky seilende. Kan han være redningen?

Kyllingføtter på kjolen
Nick Park og medregissør og produsent Peter Lord har brukt fire år på å lage spillefilmen. For hvert sekund i en scene tas 24 separate bilder som blir satt sammen for å få en flytende bevegelse. For å lage ett minutt med film behøves det 1440 bilder som må finjusteres for ikke å miste flyten i bevegelsene. Kjennere av Nick Parks filmer vet at mannen har sansen for små pussige detaljer. I \"Wallace & Gromit\"- filmene var for eksempel tapetet på rommet til Gromit mønstret med hundebein. I \"Flukten fra hønsegården\" gjelder det å finstudere kjolen til fru Tvilsheim. Ser du nærmere etter, vil du se at mønstret på kjolen er av små kyllingføtter...

NRK2 torsdag kl 22.45

Amerikansk produksjon
Pressekontakt Inger Larsen, tlf: 23 04 74 83 (inger.larsen@nrk.no)

Bilde
Nick Park og Peter Lord har laget sin første spillefilm, \"Flukten fra hønsegården\".