Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK2 mandag 24. september 2001 kl 22.25 NRKs ishockeyspesial: Stjernen - Sparta/Sarpsborg

TV-Sporten følger ishockeyserien


"Fersking" Øystein Ingdahl og veteran Jon Herwig Carlsen leder TV-Sportens nysatsing "Ishockeyspesial". (NRK-foto: Ole Kaland)
I kveld er det duket for premiere når TV-Sporten og programleder Øystein Ingdahl ønsker velkommen til en hel time ishockeyspesial på NRK2. Det dreier seg om et ishockeymagasin hvor det skal vises et sammendrag fra ukens hovedkamp i tillegg til nyhetsoppdatering fra resten av runden. Det blir også reportasjer og gjester i studio.

Øystein Ingdahl (27) er et nytt fjes på tv-skjermen, men han har vært ansatt i NRK siden 1998. Det meste av tiden har han jobbet i Radiosporten, men de to siste årene har det også blitt en del jobbing for TV-Sporten uten at det har brakt fjeset hans fram på skjermen. Han kommenterer blant annet for Fotballspesial som også går på NRK2. Nå er det imidlertid ishockey som står i sentrum for programlederdebutanten, og det betyr sendinger fra 25 hockeyrunder i sesongen 2001/02.

Veteraner på laget
- Jeg gleder meg voldsomt til vi starter sendingene. Det skal bli godt å komme i gang med noe som vi har brukt en del tid og krefter på å planlegge. Jeg har aldri tidligere ledet et tv-program, så nervene har ikke kommet ennå. Tror nok de kommer noen timer før første sending, men med veteraner som Jon Herwig Carlsen på laget vet jeg at programmet kommer til å bli bra, sier Ingdahl.

I tillegg til Carlsen, som sammen med ekspertkommentator Erik Ask skal kommentere sammendraget fra ukens hovedkamp, får Ingdahl hjelp av reporter Arild Andersen til å ta pulsen på de ulike arenaene.

- Det er stor tradisjon for ishockey i Asker der jeg kommer fra, og jeg har vel alltid ønsket at NRK skulle starte et slikt ishockeymagasin. Derfor ble jeg utrolig glad da jeg ble forespurt om å være med på programmet, sier Ingdahl, som selv er medlem av et in-line ishockeylag som heter Westside snipers. Han er også en ivrig golfer.

- Det er selvfølgelig flere andre programmer jeg kunne tenke meg å jobbe med, først og fremst andre sportsprogrammer. Det hadde vært moro å kunne lage et program om golf, sier han.

Spennende kamper
Hockeyrundene går på torsdager og søndager, og fra hver runde plukker NRK ut en kamp "Ishockeyspesial" sender et sammendrag fra. Første kamp ut er Stjernen – Sparta/Sarpsborg fra Stjernehallen. 1. oktober sendes Storhamar – Vålerenga fra Hamar OL-Amfi, 8. oktober Trondheim – Frisk/Asker fra Leangen Ishall og 15. oktober Storhamar – Frisk/Asker i Hamar OL-Amfi.

Øystein kan også love gjester i studio under sendingene, og det vil være alt fra spillere til ledere og ishockeyinteresserte.

Det er dermed klart for en ny og spennende sportssending på mandagskveldene fremover.

NRK TV-Sporten
Egenprodusert magasinsending
Programleder: Øystein Ingdahl
Kommentatorer: Jon Herwig Carlsen og Erik Ask
Reporter: Arild Andersen
Pressekontakt: Sabine Hammari, 23 04 99 18/90 18 36 10

Bilde
”Fersking” Øystein Ingdahl og veteran Jon Herwig Carlsen leder TV-Sportens nysatsing ”Ishockeyspesial”. (NRK-foto: Ole Kaland)