Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK3 mandag 24. november 2008 kl 21.30 Jallahrud: Onkel Tupacs kamptriks

Satirisk dukkeserie for voksne

Jallahrud: Ali og Hassan drømmer om et liv som gangstere. (Foto: NRK)
Jallahrud: Ali og Hassan drømmer om et liv som gangstere. (Foto: NRK)
Jallahrud er en gangsterhistorie om store baller, integrering og en hasjklubb. Samsaya, Aksel Hennie, Lisa Tønne, Mari Maurstad og Steinar Sagen gir stemmer til noen av de mest sentrale rollene.

I forstaden Jallahrud lever etniske grupper og norske fordommer hånd i hånd. Her bor også Ali og Hassan, som drømmer om et liv som gangstere.

Vil bli gangster
Ali er 12 år og har ett mål i livet, nemlig å bli den råeste gangsteren i Jallahrud. For å nå toppen må han opparbeide seg respekt og dette leder til politisk ukorrekte og rent ulovlige situasjoner. For ikke å glemme en serie sosiale floker.

Dessverre sliter Ali med å være veldig sent utviklet i forhold til sin alder. Dermed blir det enda viktigere for ham å sette seg i respekt hos jentegjengen Crazy Girls og Jallahruds bølle, den tre år eldre Dennis.

Når Ali og Hassan ikke er på skolen, holder de til i røykeklubben sin, som av alle steder befinner seg i skolebiblioteket. Ellers tester de ut forskjellige gangsteraktiviteter, som for eksempel hundekamp, narkohandel og mord.

Sentrale karakterer:
Ali (Samsaya), 12 år og av palestinsk opprinnelse. Hans drøm er å bli Jallahruds sykeste gangster, men det er vanskelig å sette seg i respekt, når man er så sent utviklet som Ali.

Hassan (Halim Saghir), 13 år, fra Marokko og Alis bestevenn. Han vil gjøre alt for Ali og er i det hele tatt god som dagen er lang. Hvilket også er hans største problem. For det er ikke særlig gangster-aktig å være en snill fyr.

Morten (Aksel Hennie), 38 år og Jallahruds skolebibliotekar. Han lider av mangeårig stressrelatert depresjon, som han forsøker å dempe med diverse psykofarmaka og lange telefonsamtaler med terapeuten Nils Petter.

Hanne (Mari Maurstad), 47 år og skoleinspektør på Jallahrud. På overflaten en kreativ og humanistisk kvinne, men under det store smilet gjemmer Hanne et intenst og uerkjent hat mot unge av annen etnisk bakgrunn enn norsk.

Dennis (Steinar Sagen), 15 år og ikke spesielt smart, men til gjengjeld har han en moped. Han er Jallahruds lokale pusher og jentene er gale etter han.

Louise (Siri Kristiansen), 12 år og den vakre lederen av den fryktede og respektrerte jentegjengen Crazy Girls.

Dilan (Lisa Tønne), 14 år og Louises høyrehånd i Crazy Girls. Dilan nedstammer fra en familie av kurdiske geriljasoldater. Hun er steinhard og sterk som en okse.

Abu Babu (Rune Nilson), 29 år og fra Pakistan. Abu Babu er Jallahruds lokale terrorist. Han sees titt og ofte på gatehjørner, der han forsøker å verve skjønne, unge gutter til sin martyrgeskjeft. Som Abu Babu sier: "det gjør jo ikke noen at man ser litt bra ut, selv om man snart skal lide martyrdøden".

Daglige sendinger på NRK3 fra 24. november
Mandag -lørdag kl. 21.30, søndag kl. 21.15

Dukkeserie i 24 episoder
Produksjon: Nordvisjons prosjekt (DR/NRK/SVT)
Dubbing: Sampda Sharma (Ali) , Halim Saghir (Hassan), Aksel Hennie (Morten), Siri Kristiansen (Louise), Lisa Tønne (Dilan), Steinar Sagen (Dennis), Rune Nilson (Abu Babu), Mari Maurstad (Hanne), Siv C. Klynderud (Skolelegen), Porfirio Gutierrez (Ghandi/2pac), Oscar Rognlid (Lille Knut)
Prosjektsjef NRK Ung: Barbara Jahn, 91 72 15 85
Pressekontakt: Katrine Andresen 23 04 99 18 – 91 84 42 39
TV-seere bes kontakte Publikumsservice, tlf: 815 65 900

Les mer på nett: www.nrkp3.no/jallahrud


LENKER
  • www.nrkp3.no/jallahrud