Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 lørdag 26. mai 2001 kl 19.55 Forviklingar

Store nyheter

Under familien Tates frokost kommer Corinne med en sjokkerende meddelelse: Hun akter å flytte hjemmefra for å bo sammen med Peter. Hjemme hos familien Campbell har Burt en stor nyhet å fortelle.

Corinnes avskjed blir ekstra opprivende når søsteren Eunice forteller at moren Jessica også har et forhold til Peter. Jessica forsøker å forklare, men Corinne tar kofferten og styrter på dør.

Jublende forteller Burt sine kone Mary at en annen av hans forsvunne sønner kommer på besøk. Denne gangen dreier det seg om Chuck, som tjener til livets opphold som buktaler.

Imens får Peter sin aller siste sjanse til å drepe stefaren Burt. Hvis ikke han greier det denne gangen vil han selv bli drept, lyder beskjeden fra mafiabossen.

Om serien
Snart 20 år er gått siden ”Forviklingar” (Soap) rullet over norske tv-skjermer. Nå vises den elleville såpesatiren igjen på NRK1. Serien var meget kontroversiell i USA på grunn av sin uærbødige behandling av temaer som sex, homofili, kristendom og rasefordommer. Samtidig hadde den en stor og trofast seerskare, og i dag har den status som en klassiker innen komediesjangeren.

I sentrum for de usannsynlige forviklingene står familiene Tate og Campbell, som begge består av en gjeng mildt sagt eksentriske personligheter. Overhodet i den velstående Tate-familien er Chester, som er notorisk utro mot sin skrullete kone Jessica. De har tre barn: den sexfikserte Corinne, den mer tilbakeholdne Eunice og den nebbete 14-åringen Billy. Til husholdningen hører også den respektløse og allvitende tjeneren Benson og Jessicas senile far, som bare kalles for Majoren. Han har ikke fått med seg at den andre verdenskrigen er slutt og utkjemper stadig tapre slag.

På den andre siden av byen bor Mary Dallas Campbell, Jessicas yngre søster. Mary er gift med lønnsslaven Burt Campbell, som har et meget anstrengt forhold til sine to sønner – Danny, som er involvert i mafiaen, og Jodie, som er homofil.

Amerikansk komiserie
Originaltittel: Soap
Introduksjon: Harald Mæle
I rollene bl.a.: Katherine Helmond, Robert Mandan, Cathryn Damon, Richard Mulligan og Robert Guillaume
Pressekontakt: Helene Amliee, 23 04 77 51