Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 torsdag 21. februar 2013 kl 22.30 Migrapolis: De kom for å jobbe


På 70-tallet kom flere pakistanere til Norge for å jobbe, og mange av dem bor her fortsatt. Programleder Namra Saleem har selv pakistansk bakgrunn. Hadde det ikke vært for at faren hennes kom hit til landet i 1974, ville livet hennes vært ganske annerledes i dag.

Namra har alltid lurt på hvordan det har gått med de andre pakistanerne som kom i samme periode. Hvordan var det å være ny i landet dengang? Fikk de det livet de drømte om? Og ikke minst, er tilværelsen lettere for dem enn den er for dagens unge norskpakistanere?

Drømmen
Naima Farooqi bor nå i Oslo og har vært både tolk og lærer. Drømmen var å bli lege, men hun er likevel glad for livet slik det har blitt. Nå leder hun Innvandrerkvinners ressurs- og aktivitetsforum (IKRA) og er en svært aktiv person.

Arbeidets velsignelse
I 1971 kom Malik Mohammad Waris til Norge og fikk seg en jobb på en konfeksjonsbedrift. Malik er takknemlig for de mulighetene han har fått. Han er fortsatt yrkesaktiv med arbeid i elektronikkbransjen og håper at han kan jobbe lenge selv om han er pensjonist.

Jeg forstår ikke…
Ali Hussain kom til Norge som barn. Siden han var den eneste på skolen med minoritetsbakgrunn, ble det spesielt vanskelig å klare seg. Han måtte jo lære norsk i en fei. Likevel har det gått bra med ham. Hans drøm var å bli bilmekaniker, og det ble han.

Mange tårer
Hamid Siddiq satte foten på norsk jord da han var 35 år gammel. Han kom alene og håpet å få med seg flest mulig i familien sin for å kunne forsørge dem. Hamid tilbrakte mange netter våken og bekymret.

Egenproduksjon, 2012.
Reporter: Namra Saleem
Kontaktadresse for presse presse@nrk.no tlf 414 28 800
Tv-seere bes kontakte Publikumsservice tlf 815 65 900
Programmets hjemmeside www.nrk.no/migrapolis


LENKER
  • www.nrk.no/migrapolis