Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 fredag 26. mars 2004 kl 22.15 Detektimen: Politiagentene

Tidligere ungdomskriminell

Chris (Jacinta Stapleton), fersk agent i skuddlinjen. (Foto: Beyond Distr.)
Chris (Jacinta Stapleton), fersk agent i skuddlinjen. (Foto: Beyond Distr.)
Den nye kvinnelige agenten Chris Dichiera i "Politiagentene" bærer på en hemmelighet fra fortiden. I en ikke altfor fjern fortid het hun Felicity Matthews og var en ungdomskriminell jente. Nå dukker en av bøllene fra fortiden opp igjen i Chris’ liv.

Blant kollegene i spanergruppen i Melbourne-politiet er det så langt bare Church som kjenner sannheten om Chris, opplysninger han en gang fikk av forsvarsadvokaten Ingrid Bruton.

Vådeskuddet
Da den bøllete Dario som Chris en gang kjente, dukker opp igjen fra hennes fortid og truer henne, skyter Chris ham i vanvare. Hva som verre er, er at Chris ikke melder fra om det fatale
uhellet.

Hjelperen Church
Church har for lengst gjennomskuet Chris, men han støtter henne, og nå håper han å skaffe bevis på at hun skjøt i selvforsvar.

Men sjefen Luke Harris er på sporet av en viss Felicity Matthews, men Darios forbundsfelle Raymond ligger hakket foran Harris. Raymond har allerede funnet ut at Chris og Felicity er samme person. Og han akter å hevne sin venn Dario.

Om serien
Den australske serien "Politiagentene" (Stingers), er et annerledes og spennende politidrama som ligger tett opp til virkeligheten. Dette er den mest populære politiserien i Australia, og den er også blitt godt mottatt av kritikere og tv-publikum her hjemme.

Vi følger en gruppe politiagenter som lever et hemmelig liv under stadig skiftende identiteter. Ved hjelp av løgner og dobbelspill infiltrerer politiagentene de kriminelle miljøene og løser saker der andre politienheter står maktesløse. De skjuler sin virkelige identitet, ikke bare for forbryterne, men også for kollegene som vet svært lite om hva de jobber med.

Sterke menn og kvinner utgjør Melbourne-politiets hemmelige spanergruppe: Peter Church (Peter Phelps) er en ensom ulv, dypt plantet i det kriminelle miljøet. Angie Piper (Kate Kendall) er en meget samvittighetsfull og fysisk topptrent politikvinne.Ellen "Mac" MacKenzie var leder for spanergruppen, helt til hun selv valgte kjærligheten framfor jobben.

Ved seriens syvende sesongstart er det bare Church og Angie igjen av den opprinnelige gruppen. Nå må de venne seg til sin nye sjef, Luke Harris, og den nye politiagenten Christina (Chris) Dichiera. Resepsjonisten i spaneravdelingen, Sophie Novak, er et nytt fjes i "Politiagentene" f.o.m. serie 7.

Australsk kriminalserie
Originaltittel: Stingers (serie 7), kveldens episode: "Don’t Look back"
Produksjon: Beyond Simson Le Mesurier for Channel Nine
I noen av rollene: Peter Phelps, Kate Kendall, Roxane Wilson, Gary Sweet, Jacinta Stapleton og Rebecca Gibney
Pressekontakt: Steinar Dahl, tlf. 23 04 74 57