Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 onsdag 6. oktober 2004 kl 19.55 Bak fasaden

Cup-finale og Guide Michelin

Resepsjonssjef Tommy Andreasen er ekstra påpasselig når det er cup-finalehelg. (Foto: Helga Bu)
Resepsjonssjef Tommy Andreasen er ekstra påpasselig når det er cup-finalehelg. (Foto: Helga Bu)
To av Annen Etages gjester er ualminnelig interessert i maten. Er de anmeldere fra den fryktede og prestisjetunge Guide Rouge? Resepsjonssjef Tommy Andreasen er mer opptatt av at cupfinalen ikke skal skape ubehag for hotellets gjester. I banketten er det lukket selskap.

Annen Etage er blant Oslos mest ansette restauranter, med en stjerne i den franske matbibelen Guide Rouge, tidligere kjent som Guide Michelin. Det kreves hardt og målrettet arbeid for å beholde denne anerkjennelsen (eller få enda fler). Restaurantsjef Nicolas F. Blomgren har hørt rykter om at inspektørene fra Guide Rouge er i byen, og han blir ekstra påpasselig når to av gjestene utmerker seg ved å være ekstra nysgjerrige og stiller mange spørsmål.

Cup-finale
Det er cupfinale for menn, og mange tilreisende supportere har inntatt byens hoteller. Noen av dem bor på Hotel Continental. Resepsjonssjef Tommy vet at cupfinale betyr ekstra årvåkenhet overfor støy på rommene, og rot og søling i gatene utenfor. Han følger nøye med.

Bankett
I bankettavdelingen er det stort selskap. Mange kelnere og kokker er i sving, og det er souschef Eirik som har det overordnede ansvaret for maten. Han får en utfordring når gjestene spiser fortere enn vanlig, og rettene må være tidligere ferdig. Og har de telt riktig?

Om serien
Hotel Continental er et av Norges mest kjente hoteller, med en lang historie og tradisjon. Men hva skjuler seg bak fasaden? Hvordan er det å jobbe på et etablissement der beboere og gjester forventer førsteklasses tilbud og service døgnet rundt? Gjennom åtte programmer følger vi tett på ansatte i forskjellige posisjoner, og vi får et innblikk i hvordan arbeidsforholdene er på et hotell som ønsker å være blant de aller beste.

Hvem er alle disse som sørger for at hjulene går rundt? Bak fasaden møter vi:

Svein Frode Pettersbakken (36). Reiseglad servitør i Theatercafeen. En av de få buddhistene fra Eina på Toten.

Per Christian Aastveit (19). Kokkelærling på hovedkjøkkenet, en humørspreder som jobber hardt for å ta fagbrevet. Fra Kristiansand.

Nicolas Facchin Blomgren (29). Restaurantsjef på gourmetrestauranten Annen Etage. Sveitsisk/italiensk opphav, har tidligere jobbet i Berlin og New York.

Marius Mæle (32). Økonomidirektør. Fra Ski. Kommer fra storkonsernet CapGemini Ernst & Young.

Eirik Lillebø (31). Souschef på hovedkjøkkenet og lærling Per Christians nærmeste sjef. Med ansvar for 48 lærlinger har han en utrolig stressende jobb. Kommer fra Stord.

Tommy Andreasen (32). Resepsjonssjef, kommer fra Rica-kjeden. Synes det er gøy på Hotel Continental fordi "det alltid skjer noe der". Fra Asker.

Underholdningsdokumentar
Produsert av Rubicon TV (2004)
Programleder: Guri Heftye
Prosjektleder: Per Selstrøm
Pressekontakt:Håkon M. Sverdrup , tlf 23 04 98 41/92 01 55 79,