Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 søndag 10. februar 2013 kl 20.30 Tore på sporet

Leter etter far i Australia


Først reiste pappa fra ham, allerede før han ble født. Noen år senere dro også mamma fra knapt tre år gamle Bjørn. Oppveksten fikk han sammen med bestemor i Tromsø. Men da Bjørn ble 14 år, bestemte han seg for å finne sin australske far. Det skulle vise seg ikke å være helt enkelt.

Bjørn ønsket så sterkt å finne og møte sin pappa Shane i Australia. Faren som hadde vært i Norge og Tromsø som utvekslingsstudent, måtte reise hjem før Bjørn i det hele tatt ble født. Bjørns mor slet med rusproblemer, og gutten ble hentet av barnevernet. Etter en lang kamp fikk Bjørns mormor foreldreansvaret for gutten. Dermed vokste Bjørn opp uten å ha kontakt med verken sin pappa eller mamma.

Men da Bjørn fylte 14 år, fikk han en dag se reklame for tv-programmet Tore på sporet. Han sendte inn en mail der han fortalte at han aldri hadde truffet sin pappa noen gang, og at hans inderligste ønske nå var å få møte ham.

Fire år senere
Etter å ha snakket med Bjørns bestemor, bestemte Tore Strømøy seg for å prøve å oppfylle Tromsø-guttens store drøm. Men det skulle vise seg å ikke være en så enkel oppgave som man kunne tro. For det skulle gå fire år til før Tore kunne dra til Bjørn med et svar på hva som hadde skjedd med faren Down Under.

Om serien
Tore på sporet gikk på tv første gang våren 1996, og har vært en av NRKs største tv-suksesser. 17 år etter er Tore fortsatt på jakt etter forsvunnet slekt og familie.

NRK Tyholt
Programleder: Tore Strømøy
Presseansvarlig: Sarah Jordanson Fauske, tlf: 41506747.
TV- seere bes hendvende seg til Publikumsservice, 815 65 900.